OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Våroppdateringen til Windows 10 kommer om få dager

Var helt på grensen til å måtte endre navnet.

I neste uke kommer årets første store oppdatering til Windows 10.
I neste uke kommer årets første store oppdatering til Windows 10. Foto: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. apr. 2018 - 16:26

Microsoft har endelig fått ferdig årets første halvårsoppdatering til Windows 10. Denne gang har Microsoft kalt oppdateringen for Windows 10 April 2018 Update. 

I første omgang vil oppdateringen kunne lastes ned manuelt av brukerne. Dette skal kunne gjøres fra og med mandag i neste uke, altså den 30. april. Hadde den kommet én dag senere, hadde Microsoft måttet endre navnet.

Den automatiske utrullingen skal derimot først starte noen dager senere, den 8. mai. Dette forteller kommunikasjonsrådgiver Liv Tone Otterholt hos Microsoft Norge i en epost til digi.no. 

Les også: Microsoft eksperimenterer med færre vinduer og flere faner i Windows

Tidslinje og færre forstyrrelser

Nyhetene i apriloppdateringen har allerede fått mye omtale, så vi går ikke så nøye inn på disse her. De viktigste er ifølge Microsoft den nye Timeline-funksjonen som skal gjøre det enklere å finne tilbake til ting de har jobbet med på et tidligere tidspunkt, enten på Windows 10-enheten eller i nettleseren Edge eller Office 365 på en iOS- eller Android-enhet.

Focus Assist skal gjøre det enklere å skru av varsler på Windows 10-enheten, ikke minst fra sosiale medier og andre distraksjoner. 

Det loves også bedre talestyring og diktering, samt en hel del nyheter i Edge, inkludert grammatikkverktøy. Dette handler dog ikke om korrektur av det brukerne skriver, men om å gjøre tekst enklere å lese.

Flere detaljer om disse nyhetene finnes i dette blogginnlegget

Microsoft har i dag også avduket kommende forbedringer i Microsoft 365, som er en løsning hvor selskapet bringer sammen Office 365 og Windows 10. Nyhetene skal blant annet gjøre arbeidet enklere for IT-avdelingen, i tillegg til å modernisere skrivebordet til brukerne.

Les også: Windows 10 får enda flere «Unix-verktøy»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.