BEDRIFTSTEKNOLOGI

Milepæl for Viken Fiber

Rundet 100.000 kunder.

Viken Fiber feirer 100.000 kunder (avbildet: selskapets ledergruppe).
Viken Fiber feirer 100.000 kunder (avbildet: selskapets ledergruppe). Bilde: Viken Fiber / FotoVisjon AS
1. sep. 2014 - 13:22

Internett-tilbyderen Viken Fiber melder i dag at de med 100.000 kunder på Østlandet er Norges desidert største leverandør av fiber.

Viken Fiber skal ha fått 15.000 nye kunder hittil i 2014, og ifølge administrerende direktør Anne Berit Rørlien har selskapet Nord-Europas mest moderne fibernett. De leverer internett, TV og telefoni fra Altibox til både husstander og bedrifter.

Fokusområdet er fremdeles Østlandet, og Viken Fiber planlegger flere store utbygginger i områdene rundt Oslofjorden. Per i dag har selskapet 60 kommuner i området som sitt nedslagsfelt. Til tross for den regionale profilen har Viken Fiber altså vokst seg til å bli størst i Norge.

– En gjennomsnittlig Viken-kunde har ni enheter som er koblet på internett. I tillegg bruker stadig flere nordmenn nettbaserte tjenester som krever høy kapasitet, deriblant videostrømming i høyeste kvalitet, sier Anne Berit Rørlien i pressemeldingen.

Familien Westphal i Asker ble kunde nummer 100.000. <i>Bilde: Viken Fiber</i>
Familien Westphal i Asker ble kunde nummer 100.000. Bilde: Viken Fiber

Den faktiske kunden nummer 100.000 er en husstand i Asker, og familien fikk nylig besøk fra leverandøren med både gaver og oppgradering til gigabit-hastighet.

Innen utgangen av 2016 skal for øvrig alle Altibox-brukere få tilbud om 1000/1000-hastighet. Altibox har per i dag 340.000 kunder.

Viken Fiber lover fortsatt satsning på lokal tilstedeværelse, suveren kundeservice og de

beste fibertjenestene på markedet, skriver selskapet, og med forventet massiv vekst i internett-trafikken de kommende årene bør de være rustet til å kunne levere kapasitet til dette.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.