Militærjunta stopper e-post

Militærjuntaen i Myanmar (Burma) skal stoppe uautorisert e-post- og telefon-tilgang fordi de mener det tar inntekter fra regjeringen.

Myanmar, også kalt Burma, forbyr folket adgang til Internett, og har nå gitt ordre om å stoppe u-autorisert adgang til epost og telefontjenester.

Myanmars kommunikasjons-minister kunngjorde på fredag at de er bekymret for 'utenforstående' som bruker avansert utstyr til ulovlige e-post og telefon-tjenester, ifølge Associated Press.

Minister og Brigadegeneral Win Tin sa ifølge avisen New Light of Myanmar at slike ulovligheter reduserer ministeriets inntekter og må forbys.

Regjeringen i landet tillater ikke adgang til Internett, og alle telefon- og e-post-tjenester går gjennom det statskontrollerte post- og tele-tilsynet.

Folk som eier ikke-autoriserte modem eller datanettverk risikerer opp til 15 års fengsel samt bøter.

I fjor ble fem selskaper med e-post-tjenester beordret stengt. Alt utstyret ble beslaglagt, og eiere og teknikere tatt inn til forhør.

Militærregimet skal være svært sensitive til det store antallet websider og nyhetsgrupper drevet av burmesere i utlendighet som støtter opposisjonsleder Aung San Suu Kyi. Hennes parti vant det forrige valget i Myanmar, men militærjuntaen hindret det nye parlamentet i å komme sammen.

Juntaen forbyr publisering av politiske skrifter på Internett, noe som inkluderer alt negativt stoff om Myanmar eller landets politikk, melder AP.

Til toppen