Millioner av nye brukere for musikktjeneste

Terra Lycos har signert en avtale med Listen.com, noe som kan gi musikktjenesten millioner av nye brukere.

Plateselskapenes nettsatsinger spinner videre, med den siste kunngjøringen av samarbeid mellom Terra Lycos og Listen.com.

Terra Lycos er verdens fjerde største nettportal, og avtalen vil gi Listen.com haugevis av nye brukere. Millionvis, ifølge Geek.com.

Dette vil kunne gi Listen.com en fordel i kampen mot konkurrentene i MusicNet, Pressplay og Full-Audio. Innholdet kommer likevel fra mange av de samme kildene. Terra Lycos vil gjennom Listen.coms Rhapsody-programvare kunne kose seg med musikk fra BMG, Sony, EMI, Warner og en håndfull uavhengige selskaper.

Terra Lycos er forøvrig et selskap som er uavhengig av Lycos Europe, så det er ingen automatikk i at Lycos-selskapet Spray, hvor Nettavisen inngår, skal få samme tjeneste. Portalsjef Pål Øverseth Nisja sier det selvfølgelig ikke er umulig at det skjer noe i Europa på dette området også, men det foreligger ingen konkrete planer.

Listen.com er i samtaler med Universal også, og om det går i boks vil tjenesten være den eneste med backing fra alle de fem store plateselskapene.

Rhapsody-programmet kan stilles inn på tre ulike tjenestenivåer, fra gratis adgang til radiostasjoner med Rhapsody-tilknyttet musikk, Rhapsody Radio plus lar brukeren lytte til 50 reklamefri stasjoner og muligheten til å hoppe over låter på spillelisten, mens Rhapsody All-Access gir adgang til radiostasjonene pluss et musikkbibliotek på 150.000 spor og 10.000 plater.

Listen.com har åpnet for CD-brenning fra Rhapsody-programmet, men så langt er det bare et lite plateselskap for klassisk musikk som har lisensiert denne teknologien, skriver Geek.com, som har sakset fra Internet News.

Til toppen