Minikamera for den bærbare

Sony lanserer et minikamera som kan klypes fast på toppen av en bærbar datamaskin.

Sony har lansert et nytt webkamera som er spesialtilpasset for å klypes fast på skjermen til en bærbar datamaskin. Kameraet, som kobles til via USB-porten, gjør det ifølge pressemeldingen mulig å foreta videokonferanser 'i felten'.

Dette har forsåvidt vært tilgjengelig en stund, blant annet med stilige iREZ Kritter Cam. Men slike ting er det jo lov å ignorere når man lanserer et nytt og heftig kamera.

I tillegg sender elektronikkgiganten med programvare som kunne passet i Star Trek. En skjermsparer som låser maskinen, og som låses opp ikke ved hjelp av et passord, men ved hjelp av biometri, eller ansikts- og stemmegjenkjenning.

Kameraet veier 45 gram og måler snaue 36x72x19 millimeter. Det kan spille inn 30 bilder i sekundet, og har maksimal oppløsning på 640x480 piksler, med Progressive Scan, og har altså litt mindre fargerik kasse enn det tydelig iMac-inspirerte Kritter.


De biometriske funksjonene er levert av Keyware Technologies, Microsoft leverer sin konferanseapplikasjon NetMeeting og Arcsoft har levert bilde og video-redigering til pakken.

Spesifikasjoner: Sony CMR-PC1 PC kamera
Systemkrav: Windows 98, 98SE, 2000 eller ME; Pentium MMX 200 MHz; 64 Mbyte RAM, 210 Mbyte harddiskplass, USB-port
Oppløsning: 640 x 480 piksler
Skanning: Progressive Scan ved 30 bilder per sekund
Størrelse: 36 x 72 x 19 mm
Vekt: 45 g
Pakke: Kamera med USB-kabel, mikrofon, monteringsklype, programvare, reiseveske
Programvare: Arcsoft Photo Impression og Video Impression, Microsoft NetMeeting, Keyware Biometric skjermsparer

Til toppen