Minikamera for den bærbare

Sony lanserer et minikamera som kan klypes fast på toppen av en bærbar datamaskin.

Sony lanserer et minikamera som kan klypes fast på toppen av en bærbar datamaskin.

Sony har lansert et nytt webkamera som er spesialtilpasset for å klypes fast på skjermen til en bærbar datamaskin. Kameraet, som kobles til via USB-porten, gjør det ifølge pressemeldingen mulig å foreta videokonferanser 'i felten'.

Dette har forsåvidt vært tilgjengelig en stund, blant annet med stilige iREZ Kritter Cam. Men slike ting er det jo lov å ignorere når man lanserer et nytt og heftig kamera.

I tillegg sender elektronikkgiganten med programvare som kunne passet i Star Trek. En skjermsparer som låser maskinen, og som låses opp ikke ved hjelp av et passord, men ved hjelp av biometri, eller ansikts- og stemmegjenkjenning.

Kameraet veier 45 gram og måler snaue 36x72x19 millimeter. Det kan spille inn 30 bilder i sekundet, og har maksimal oppløsning på 640x480 piksler, med Progressive Scan, og har altså litt mindre fargerik kasse enn det tydelig iMac-inspirerte Kritter.


De biometriske funksjonene er levert av Keyware Technologies, Microsoft leverer sin konferanseapplikasjon NetMeeting og Arcsoft har levert bilde og video-redigering til pakken.

Spesifikasjoner: Sony CMR-PC1 PC kamera
Systemkrav: Windows 98, 98SE, 2000 eller ME; Pentium MMX 200 MHz; 64 Mbyte RAM, 210 Mbyte harddiskplass, USB-port
Oppløsning: 640 x 480 piksler
Skanning: Progressive Scan ved 30 bilder per sekund
Størrelse: 36 x 72 x 19 mm
Vekt: 45 g
Pakke: Kamera med USB-kabel, mikrofon, monteringsklype, programvare, reiseveske
Programvare: Arcsoft Photo Impression og Video Impression, Microsoft NetMeeting, Keyware Biometric skjermsparer

Til toppen