Mobil trekker France Telecom opp

Mobilvirksomheten får det meste av æren for en omsetningsøkning på 22 prosent i France Telecom i årets første tre kvartal. Selskapet satser knallhardt på mobilvirksomheten etter oppkjøpet av Orange, og deltar i UMTS-konkurransen i både Norge og Sverige.

Salget endte på vel 24 milliarder euro etter tre kvartal, opp fra 19,7 milliarder euro på samme periode i fjor, der inntektene fra utlandsvirksomheten endte på knappe 4 milliarder euro.

France Telecom har investert over 50 milliarder dollar på mobilselskap og mobillisenser i sin iver etter å ekspandere virksomheten, før konkurransen tar av for alvor på hjemmemarkedet.

Innenfor tradisjonell telefoni sank omsetningen med 3,4 prosent til knappe 10 milliarder euro, mens veksten innenfor mobilmarkedet var sterk, tross for at inntekten per kunde falt. Selskapets franske mobilselskap, Itineris, endte nemlig på 12,6 millioner kunder, etter en vekst på 4,6 millioner. France Telecom har totalt 28 millioner mobilkunder innenfor sine ulike mobilprosjekter under både egne og Orange sitt varemerke.

Planen nå er å børsnotere Orange i januar for blant annet å skaffe til veie 14 milliarder euro eller 110 milliarder kroner for å finansiere den ytterligere ekspansjonen.

France Telecom er representert i Norden ved sitt danske datterselskap Mobilix.

Til toppen