JUSS OG SAMFUNN

Mobilapp gir alle tilgang til Interpol-database

Van Gogh-maleriet Valmuer ble stjålet fra et museum i Kairo i 2010.
Van Gogh-maleriet Valmuer ble stjålet fra et museum i Kairo i 2010. Foto: Wikimedia Commons
22. mars 2021 - 15:00

Interpol har nylig lansert sin første mobilapp. Appen heter ID-Art og skal gi alle fri tilgang til å søke i databasen for stjålet kunst og kulturminner.

Håpet er at når informasjon om stjålet kunst og kultur blir bedre kjent, begrenser det markedet for svart omsetning av slike gjenstander.

Interpolbasen inneholder over 50.000 stjålne kunst- og kulturminneobjekter fra hele verden. Gjenstandene er registrert med foto og en kort beskrivelse, opplyser Interpol.

Svært mange stjålne kunst- og kulturminnegjenstander blir aldri funnet igjen. En medvirkende årsak er manglende foto og beskrivelse av det som savnes. I appen finnes det en mulighet å lage sin egen private inventarliste.

Det er viktig å merke seg at et søk med ID-Art ikke gir garanti for at noe er stjålet eller ikke stjålet, men det kan forhåpentligvis bidra til at kunstgjenstander kan bli gjenfunnet, skriver Interpol.

PST, FBI og en rekke andre internasjonale aktører tok denne måneden ned et ruternettverk som ble benyttet av en kjent russisk hackergruppe.
Les også

PST varslet norske ruter-eiere om sikkerhetshull

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.