BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobilt kontor må baseres på trådløst Ethernet

Cisco har ingen tro på GPRS eller UMTS. - Vi baserer vårt "Internet Mobile Office" på trådløst Ethernet, IP-soner og VPN, sier produktsjef for Cisco Aironet, Ian Milne.

1. mars 2001 - 15:32
Cisco Systems

Ian Milne

Ciscos resonnement er at de fleste steder som det er aktuelt å bruke til å arbeide i mens man er på farten - hoteller, flyplasser, konferansesentre, messesentre og så videre - allerede har en Internett-tilknyttet infrastruktur som det er forholdsvis enkelt og regningssvarende å supplere med et trådløst lokalnett. Da har man såkalte IP-soner, der alle som er utstyrt med en terminal - hånd-PC eller bærbar PC eller Mac - med et kort for trådløst Ethernet basert på standarden IEEE 802.11b, gis tilgang til Internett. Det bedriften må gjøre for å sikre sine medarbeidere muligheten til å gjøre en fullverdig innsats mens de befinner seg i en IP-sone, er vanlige tiltak for å legge opp til sikkert og pålitelig fjernarbeid over Internett.

Innen en IP-sone vil det kunne tilbys forskjellige typer tjenester, utover den grunnleggende Internett-tilgangen. Man kan tenke seg muligheter til utskrift, til å sende faks, til IP-telefoni, og så videre.

- Vi tror den typiske klienten for slikt blir hånd-PC-en. Neste generasjons hånd-PC-er vil leveres med mini-PCI-kort for trådløst Ethernet, sier Milne.

Cisco er i gang med å mobilisere ulike typer aktører for å realisere IP-soner. SAS har planer om å etablere slike ved sine kundearealer i flyplasser over hele Europa og i Nord-Amerika. Mange hotellkjeder har liknende planer.

Selskapet lanserte seint i fjor begrepet Cisco Internet Mobile Office, der nøkkelaktører - operatører, tilbydere og bedrifter - tilbys pakkeløsninger med Cisco-utstyr for sine bidrag. Bedriftspakken omfatter tilrettelagt maskinvare - WAN-ruteren 7240 og kort for trådløst Ethernet fra Cisco eller Xircom - samt programvare for brannmur og virtuelt privat nett (VPN). Det siste er nødvendig for at forbindelsen mellom den utearbeidende og sentralen ikke skal kunne avlyttes eller kapres av utenforstående i det usikre miljøet som Internett er i dag. På tilbyder- og operatørsiden består pakken av egnede rutere, den IP-telefoni-forberedte svitjsen Catalyst 3524XL, samt Aironet aksessbokser og trådløse kort.

Partnerne i dette rammeverket omfatter globale tilbydere og løsningsintegratorer. Gjennom et samarbeid med iPass Inc for "global broadband roaming" er blant andre France Telecom og Deutsche Telekom med på laget for å gjøre det enkelt for brukere å logge seg på uansett hvor de er hen i verden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.