BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mobiltelefonen som leser på leppene

Japanske forskere utvikler en mobiltelefon som kan lese på leppene. Dermed er det håp for alle oss som er lei av å høre folk rope ut all slags personlige samtaler på trikk, buss, tog og i gatene.

4. apr. 2002 - 12:45
NTT DoCoMo

New Scientist


DoCoMo ser ifølge New Scientist for seg at det å slippe å bruke tastaturet til all tekstbehandling vil være en stor bonus når fremtidens 3G-telefoner ankommer markedet.

Prototypen kan gjenkjenne vokaler, men sliter fremdeles litt med konsonantene. Forskerne jobber stadig med å utvikle programvaren som skal styre talegjenkjenningen. Så langt har de klart å få vokalgjenkjenningen til et akseptabelt kvalitetsnivå, og de ser også for seg at det kan bli aktuelt å gjøre nøyaktigheten bedre med små videokameraer som vil komme til å være vanlige på 3G-telefonene.

En av hovedgrunnene til initiativet er å gjøre det litt mer stille i offfentlige rom. I Japan er det allerede forbudt å bruke mobilen på endel offentlig transport, og etiketten krever at folk dekker over munnen og snakker lavt andre steder også.

(Telefonen som er avbildet i denne artikkelen er bare en illustrasjon, og ikke prototypen forskerne jobber med, red.anm)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.