Mobiltelefonen som vet nøyaktig hvor du er

En ny mobiltelefon fra Samsung har innebygd satellitt-navigasjon, slik at den alltid vet nøyaktig hvor du er.

Amerikanske mobilbrukere kan fra idag av kjøpe den nyeste Samsung-telefonen SPH-N300, som har innebygd GPS-mottager. Det er ikke offentliggjort bilder av telefonen enda - bildet ovenfor er av SPH-N200 fra samme produsent.

- I USA bruker de CDMA-systemet, så det er ofte en finner telefoner der som vi ikke får i Norge, sier produktsjef Per Ståle Straumseng til digi.no.

Telefonene gjør det enkelt å finne folk som ringer nødnummeret 911, skriver News.com. USAs fjerde største mobiloperatør, Sprint, skal lansere GPS-tjenester i Rhode Island neste måned, og skal utvide tjenesten etter hvert.

Mange nødsamtaler ringes fra mobiltelefon, og da må enten ringeren informere om hvor vedkommende befinner seg, eller så må mobilselskapet spore opp samtalen på bakgrunn av informasjon fra basestasjonene.

Derfor har det lokale teletilsynet, FCC, krevd at det skal innføres teknologi som gjør det mulig å spore opp hvor samtalen kommer fra.

Innen 2002 skal alle mobiltelefoner som selges i USA ha posisjoneringsteknologi av et eller annet slag innebygd, men utviklingen så langt har vært treg, grunnet mangel på telefoner.

Til toppen