Modulære telefoner er i skuddet

Finsk oppstart med ambisiøse mål.

Modulære telefoner er i skuddet
Dette er et bilde av Project Ara, ikke Vsenn-telefonen, da det ikke finnes noen bilder av denne. Bilde: Google

Google har jobbet med sitt Project Ara en lengre stund - det er altså en smartmobil-plattform som består av moduler, som igjen kan byttes fritt ut mens mobilen er på. Det betyr at man kan sømløst oppgradere enkelte elementer av plattformen, og alt bygger på en spesialtilpasset versjon av Android.

Nå har det dukket opp en utfordrer, nemlig Vsenn.

Selskapet ble opprettet av blant annet en tidligere sjef for Nokias Android X-program. Prosjektet er ganske hemmelighetsfullt, og innebærer per i dag kun en nettside der de ambisiøse målene beskrives. Denne tidligere Nokia-sjefen oppgir heller ikke sitt navn.

Det er imidlertid interessant hva Vsenn ønsker å få til.

Målet er at alle skal kunne bygge sin ultimate smarttelefon ved å bruke modulær og oppgraderbar maskinvare.

Det loves en evolusjon.
Det loves en evolusjon. Bilde: Skjermbilde

Vsenn lover å bruke den nyeste og kraftigste maskinvaren i sine moduler, og det skal være mulig å bytte ut prosessor (med RAM), batteri og kamera. Selskapet lover også at deres mobiler vil støttes med programvare-oppdateringer i hele fire år etter kjøp. De vil for øvrig kjøre på ren Android. Sikkerhet ser også ut til å være et viktig poeng, med trippel kryptering av all data på telefonen, og tilgang til et VPN-nettverk og en sikker nettsky. Til slutt loves det gode muligheter for tilpasning av mobilen med deksler og andre elementer.

På sin Twitter-konto avslører også selskapet at telefonen skal være 124x63x8,9 millimeter stor, og skjermen skal være på 4,7 tommer - men flere skjermstørrelser loves.

Noe mer enn det er ikke kjent om Vsenn, og vi ser frem til å få vite mer i tiden fremover. I mellomtiden går Project Ara fremover, og det vil avholdes en ny utviklerkonferanse den 14. januar, og lanseringen skal fremdeles skje i løpet av 2015.

    Les også: