Moss kommune lager offentlige infokiosker

Moss kommune skal utplassere en rekke datamaskiner, eller "datakiosker" på offentlige steder, slik at innbyggere og turister kan orientere seg om hva som skjer i byen.

- Hva skjer i Moss? Byen som markedsplass, buss- og togtider, turist-info, eiendom og jobbsøking... alt skal du få opplysninger om der og da - med fargekart som orienterer om hvor det ligger, forteller kommunens informasjonssjef Egil Jegleim til Moss Avis.

Moss kommune skal utplassere sju informasjonskiosker i byen denne sommeren. Det er norgespremiere for den slags offentlige tjenester, skriver avisen.


- Ubetjente elektroniske arbeidsstasjoner med begrenset Internett-tilgang er et spennende pinonèrprosjekt, mener Jegleim.

- Disse info-kioskene med hjemmeside for Moss kommune blir et «oppslagsverk» ute i byen for innbyggere, besøkende, turister og andre. Du kan selvsagt også hente ut opplysninger fra ditt kontor eller hjemme i stua, tilføyer han.

Administrasjonsleder Ketil Helgevold bekrefter at man har store forventninger til disse elektroniske informasjonskanalene. Ikke bare for offentlig informasjon - etter hvert kommer vel statlige etater også med. Men fordi Moss kommune samtidig tilbyr plass på hjemmesiden til informasjon om såvel lokal handel, industri og næringsliv som kulturarbeid og frivillige foreninger.

- Og i trinn 2 ser vi for oss et samarbeid med nabokommunene for å la informasjonskioskene gi opplysninger om hele Mosseregionen, opplyser Helgevold.

Kioskene er del av et større prosjekt for elektronifisering av offentlige tjenester. Bystyret har ifølge Moss Avis bevilget 850.000 kroner til en total "servicepakke", som etter hvert skal la innbyggerne skrive spørsmål til ordføreren, debattere politiske spørsmål eller også søke om barnehageplass via hjemmesiden.

Kioskene vil bli supplert med et bemannet servicetorg.

Til toppen