BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola taper USD 95 mill. på Mac

Den amerikanske teknologigiganten Motorola forventer langt lavere resultater tredje kvartal enn det som er forespeilet av amerikanske analyikere. En av årsakene er at selskapet trekker seg som Mac-klone produsent, noe som vil koste selskapet 95 millioner dollar.

Eirik Flaa
15. sep. 1997 - 14:05

Motorola-aksjen falt kraftig på New York-børsen i slutten av forrige uke etter at det ble kjent at selskapets resultater for inneværende kvartal ikke vil stå til markedets forventninger. Ifølge Motorolas Director of Investor Relations, Edward Gams, forventer selskapet en signifikant nedgang i resultat på 25 prosent eller mer.

Årsaken til Motorolas svake forventninger er flere. En er avgjørelsen om at selskapet ikke lenger vil produsere Apple-kloner. Ifølge Motorola vil avviklingen av denne virksomheten alene koste selskapet 95 millioner dollar. Motorola vil fortsette å produsere prosessorer til Apple-maskiner.

En annen årsak er at personsøker-markedet ikke har stått til forventningene. Motorola har en stor del av dette markedet i Kina, og dette har ikke vært så godt som ventet.

- Verden er sannsynligvis i ferd med å skifte ut personsøkeren med mobiltelefonen fortere enn man aner, sier en analytiker til Reuter som forklaring på fenomenet. Analytikeren mener også at Motorolas utvikling på digitale mobiltelefoner har gått tregere enn forventet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.