Motorola trekker teppet under aksjemarkedet

Et svært nervøst marked får ingen hjelp av Motorola som må nedjustere forventningene.

Et svært nervøst marked får ingen hjelp av Motorola som må nedjustere forventningene.

Motorola Inc følger nå opp i rekken av selskaper som sender ut resultatvarsel. På grunn av selskapet betydning vil dette kunne medføre nye kursfall for verdens teknologiaksjer.

Selskapet sier i en pressemelding i dag at de forventer et lavere resultat og lavere omsetning i fjerde kvartal enn selskapet tidligere har signalisert. Fortjenesten forventes nå å bli 15 cent per aksje, mot selskapets tidligere signaler på 27 cent per aksje.

Selskapet sier spesielt at de forventer et lavere driftsresultat enn tidligere forventet innen halvleder- og PC-virksomhetene. Begge enhetene rammes av at kostnadsbesparelser knyttet til trådløs virksomhet ikke lar seg realisere raskt nok

I tillegg skal lagerjusteringer hos kunder ha medført til dårligere vekst i markedet for halvledere.

Omsetningen i fjerde kvartal forventes nå å bli 10 milliarder dollar, og fortjenesten forventes bli 15 cent per aksje. I oktober forventet selskapet altså en omsetning på 10,5 milliarder dollar og en fortjeneste på 27 cent per aksje.

For første kvartal neste år forventes omsetningen å bli 8,8 milliarder dollar, mens fortjenesten forventes å bli 12 cent.
Selskapet vil også komme med signaler for hele 2001 når resultatet for 2000 legges frem, men skriver i meldingen at signalene for 2001 vil bli lavere enn de som ble gitt i oktober.

Resultatvarslet rammer også konkurrentene Nokia og Ericsson. Selskapene er ned henholdsvis 5 prosent og 6 prosent på Stockholmsbørsen.

Det hjelper heller ikke på markedet at nedgraderingene nå kommer på løpende bånd. Amerikanske meglere har i dag også nedgradert Amazon.com.

Senere i dag kommer i tillegg resultatet fra National Semiconductor per 30. november . På bakgrunn av meldingen fra Motorola knytter det seg stor spenning til hvordan dette vil falle ut.

Til toppen