Motorola trekker teppet under aksjemarkedet

Et svært nervøst marked får ingen hjelp av Motorola som må nedjustere forventningene.

Motorola Inc følger nå opp i rekken av selskaper som sender ut resultatvarsel. På grunn av selskapet betydning vil dette kunne medføre nye kursfall for verdens teknologiaksjer.

Selskapet sier i en pressemelding i dag at de forventer et lavere resultat og lavere omsetning i fjerde kvartal enn selskapet tidligere har signalisert. Fortjenesten forventes nå å bli 15 cent per aksje, mot selskapets tidligere signaler på 27 cent per aksje.

Selskapet sier spesielt at de forventer et lavere driftsresultat enn tidligere forventet innen halvleder- og PC-virksomhetene. Begge enhetene rammes av at kostnadsbesparelser knyttet til trådløs virksomhet ikke lar seg realisere raskt nok

I tillegg skal lagerjusteringer hos kunder ha medført til dårligere vekst i markedet for halvledere.

Omsetningen i fjerde kvartal forventes nå å bli 10 milliarder dollar, og fortjenesten forventes bli 15 cent per aksje. I oktober forventet selskapet altså en omsetning på 10,5 milliarder dollar og en fortjeneste på 27 cent per aksje.

For første kvartal neste år forventes omsetningen å bli 8,8 milliarder dollar, mens fortjenesten forventes å bli 12 cent.
Selskapet vil også komme med signaler for hele 2001 når resultatet for 2000 legges frem, men skriver i meldingen at signalene for 2001 vil bli lavere enn de som ble gitt i oktober.

Resultatvarslet rammer også konkurrentene Nokia og Ericsson. Selskapene er ned henholdsvis 5 prosent og 6 prosent på Stockholmsbørsen.

Det hjelper heller ikke på markedet at nedgraderingene nå kommer på løpende bånd. Amerikanske meglere har i dag også nedgradert Amazon.com.

Senere i dag kommer i tillegg resultatet fra National Semiconductor per 30. november . På bakgrunn av meldingen fra Motorola knytter det seg stor spenning til hvordan dette vil falle ut.

Til toppen