JUSS OG SAMFUNN

Motorola vant første runde mot Apple

Dommer fant ingen patentkrenkelser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. jan. 2012 - 14:22

U.S. International Trade Commission (ITC) har i en foreløpig kjennelse avvist Apple klage mot Motorola Mobility angående krenkelser av tre av Apples patenter. Den amerikanske regjeringskommisjon for utenrikshandel skal så langt ikke ha funnet bevis for at patentene skal ha blitt krenket.

Den foreløpige kjennelsen ble bestemt av en dommer i forvaltningsrett i ITC. Kjennelsen vil først bli endelig dersom den godkjennes hele kommisjonen, som ifølge CNET News har seks medlemmer. Kommisjonen stemmer ofte for den foreløpige kjennelsen i slike saker, men ikke alltid.

Denne saken startet i oktober 2010 da Apple framførte klagen mot Motorola, sammen med to søksmål. I klagen het det at flere av Motorolas smartmobiler, inkluder modellene Droid, Droid 2 og Droid X, samt relatert programvare, krenket flere av Apples patenter.

Motorola skal like etter ha kommet med et motsøksmål hvor det ble påstått at Apple krenker 18 av Motorolas patenter.

Apple skal ikke ha villet kommentere saken, mens Motorola Mobility tydelig er godt fornøyde.

– Vi er fornøyde med dagens gunstige utfall for Motorola Mobility. Motorola Mobility har jobbet hardt gjennom årene for å utvikle teknologi og bygge en bransjeledende opphavsrettsportefølje, sier Scott Offer, sjefjurist i selskapet, i en pressemelding.

Den amerikanske mobilprodusenten, som Google ønsker å kjøpe, ble rett før jul funnet skyldig i patentkrenkelse i en US ITC-sak anlagt av Microsoft. Men selskapet ble bare funnet skyldig i å ha krenket ett av de sju patentene saken dreide seg om. Også denne kjennelsen er foreløpig og skal endelig avgjøres av ITC innen april i år.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.