Motorola venter overskudd i år

I fjerde kvartal i år regner Motorola med å igjen tjene penger på mobiltelefoner.

Motorola-sjef Christopher Galvin sa på selskapets generalforsamling mandag at selskapet forventer pluss i mobiltelefondelen av selskapet mot slutten av året, men kunne ikke gi en generell prognose for selskapets utvikling i andre halvår.

Mororola tapte penger for første gang på 16 år i første kvartal, og har allerede varslet en tilsvarende minus i andre kvartal. Men blant annet som følge av kraftige restruktureringstiltak der blant annet 22.000 ansatte er sagt opp siden desember i fjor, forventer selskapet å se sorte tall mot slutten av året.

Galvin sa ifølge Wall Street Journal at han selv tok på seg ansvaret for at aksjekursen i selskapet har falt til bare 16,4 dollar mandag, under halvparten av siste års høyeste kurs.

- Vi er strategisk fokusert, har en sterk organisasjon og har finansene i orden. - Når den amerikanske økonomien snur kommer Motorola tilbake, sa han.

Han erkjente at selskapet hadde bygd opp for mye kapasitet på mobiltelefonsiden de siste årene. Nå skal selskapet samarbeide tettere med operatørene, som kan få sine egne spesialsydde terminaler for å få mest mulig ut av kundene.

Til toppen