Motorolas lekreste Android hittil

Ny Moto X og minimalistisk øreplugg.

Motorolas lekreste Android hittil
Nye Moto X har utseendet med seg. Bilde: Motorola Mobility

Mens Motorola er i ferd med å bli kjøpt ut av Google-systemet (de nye eierne blir Lenovo), lanserer de kanskje en av de mest interessante smarttelefonene sine hittil. Den er en oppfølger til den allerede godt mottatte Moto X, og heter faktisk akkurat det samme. Den opprinnelige Moto X kom i fjor, og fikk mye skryt for det solide og elegante designet.

Den nye Moto X følger i tilsvarende spor, og får allerede gode tilbakemeldinger for utseendet, kvalitetsfølelsen og helhetlig design. Mobilen har blant annet en ramme i aluminium, som samtidig fungerer som antenne.

Skjermen har samtidig blitt betydelig oppgradert sammenlignet med fjorårets modell, den er nå 5,2 tommer stor og har 1080p-oppløsning.

Moto X har ellers en Qualcomm Snapdragon 801 2.5 GHz-prosessor, en Adreno GPU og et 13 megapiksels kamera som kan filme i 4K-oppløsning.

Det er igjen fokus på tilpasning av bakdekselet.
Det er igjen fokus på tilpasning av bakdekselet. Bilde: Motorola

Det vil også fremdeles være mulig å bestille spesialtilpassede bakdeksler for å gjøre telefonen enda mer personlig.

Motorola har ryddet opp i programvaren, som bygger på Android 4.4.4, og har enda færre egne tilpasninger, selv om det vil fremdeles finnes egne Motorola-applikasjoner. Disse inkluderer stemmestyring og automatisk visning av de ferskeste varslingene når man beveger hånden nærme enheten.

Man skal heller ikke undervurdere prisen, som ligger på 499 dollar i USA for en ulåst versjon. Det er en trivelig inngansgpris for en godt spesifisert smartmobil.

Moto Hint er svært liten og kan fjernstyre mobilen.
Moto Hint er svært liten og kan fjernstyre mobilen. Bilde: Motorola

Sammen med Moto X viser Motorola også frem en oppsiktsvekkende Bluetooth-øreplugg, som kalles for Moto Hint. Den er svært minimalistisk, og har en innebygd berørningsflate som kan brukes for å kontrollere telefonen og aktivere stemmestyring. Man kan dermed ha viss kontroll over mobilen uten å holde den i hånden.

Den amerikanske utgivelsen av Moto X skjer senere denne måneden.

    Les også: