Motorolas ultimate sjekketelefon

Undersøkelser viser at menn ofte bruker mobiltelefonen som sjekkeredskap. Det frister å prøve Accompli 6188 til akkurat det.

Motorola har sneket inn en telefon som kan gjøre nesten alt det en mobiltelefon og en PDA skal gjøre. Samtidig. Accompli A6188 er egentlig ment for asiatiske markeder, men etpar hundre modeller er faktisk endt opp i Norge.

Og bra er det, for dette er en telefon som antyder hva vi kan vente oss om ett år -- og bare for å ha sagt det: Fremtiden ser lys ut på akkurat dét området. Flere undersøkelser har vist at spesielt menn vifter med mobiltelefonen i håp om å friste damene, og det må innrømmes at denne telefonen gjør det fristende å prøve.

Mange har, etter det digitoday forstår, prøvd dette med Ericssons R380, og man kan derfor spekulere i hva slags oppmerksomhet A6188 ville vekke.

Skjermen er omtrent halvparten av en Palm, eller 320x240 pixler. Kontrasten er god, og lyskvaliteten er bra nok til både nattklubb- og utendørs nattbruk.

På samme måte som andre PDA-er har denne berøringssensitiv skjerm, og nesten ingen knapper. Av/på-knapp, piltaster for navigasjon og menyknapp samt egen knapp for diktafonfunksjonen er det eneste, ellers foregår alt, inkludert tasting av telefonnummer på skjermen.

Ved hjelp av medfølgende 'penn' eller fingernegl kan man bruke avtalebok, notatblokk, adressebok og WAP-leser. Med tegneblokken kan man skrible ned skisser og fakse dem direkte fra telefonen.

Innholdet i kalenderen synkroniseres mot PC-en ved hjelp av Starfishs TrueSync programvare, enten via kabel eller IR.

A6188 benytter Phone.coms UP.browser 4.1 for WAP, og den støtter WML 1.1 og WML Script 1.1. WAP-surfing blir plutselig enkelt med det store displayet, og det å lese nyheter på trikken er ikke lenger noe som krever så mye pågangsmot som ved mindre skjermer.

Tekst-input gjøres enten med håndskrift eller ved å trykke inn bokstavene på et lite tastatur på skjermen. Siden 6188 er beregnet på andre markeder enn Norge for øyeblikket, er det kun kinesisk og engelsk tekst som kan tastes inn. Praktisk hvis man vil sende SMS på mandarin eller kantonesisk.

Lydkvaliteten er det heller ingenting å utsette på, og det eneste man kan klage på er vekten på rundt 150 gram og tykkelsen på 28 millimeter. Ja, og så antennespørsmålet, da.

A6188 er en bra forsmak på hva en kan vente seg utover året. Motorola har heller ikke tenkt å gi seg med denne og skal lansere en
slankere versjon av PDA-telefonen utpå vårparten.

Til toppen