firefox

Mozilla mister teknologisjef

Veteran starter opp for seg selv.

Mozillas teknologisjef Andreas Gal går fra Firefox OS til en ny oppstart. (Bilde: Mozilla)
Andreas Gal (Bilde: Mozilla)

Veteran starter opp for seg selv.

Mannen som er ansvarlig for kjerneteknologiene bak både Firefox-nettleseren og Firefox OS har sagt opp sin stilling i Mozilla, og satser på et nytt selskap som skal fokusere på tingenes internett (via Cnet). 

Tyske Andreas Gal har vært med Mozilla i nesten syv år, og har fokusert spesielt mye på operativsystemet Firefox OS, han var faktisk med i det opprinnelige teamet som satte i gang med utviklingen av det.

Hopper av

Det nye prosjektet til Gal vil bygge på hans erfaring, men fokusere på andre områder. Gal starter selskapet sammen med to andre tidligere Mozilla-kollegaer, og de vil bruke sin ekspertise fra fundamentale byggeklosser for smarttelefon-teknologier og Firefox-operativsystemet og videreføre den til tingenes internett.

Andreas Gal
Andreas Gal Bilde: Mozilla
 

Les også: Slik skal Mozilla redde seg selv.

Gal mener at dette grunnleggende aspektet av tingenes internett er veldig åpent for nye spillere, da det ikke finnes noen etablerte teknologier der. 

En annen Mozilla-personlighet, Li Gong, har også nylig satt i gang med sin oppstart kalt Gone Fishing, som skal utvikle et nytt operativsystem for tilkoblede enheter, og det skal fungere med alt som ikke er en personlig datamaskin. 

Operativsystemet skal være web-basert, og dermed fremstå som et alternativ til løsninger fra Google og Microsoft. 

Spørsmålet er selvsagt hvordan avgangene vil påvirke fremtiden til Firefox OS, som hittil ikke er blitt en suksess. For noen uker tilbake presenterte Mozilla en ny strategi for operativsystemet, i alle fall internt, som omfatter et bredere initiativ i flere prisklasser. Satsningen på nesten utelukkende rimelige mobiler hadde hittil ikke betalt seg.

Les mer: Gir opp drømmen om billige smarttelefoner.

Den nye planen har imidlertid ikke imponert alle, analytikeren Jack Gold har blant annet kommet med noen ganske direkte uttalelser som kritiserer Mozillas nye satsning. - De har ikke hatt en innvirkning på mobilmarkedet hittil, og fremtidsutsiktene er minimale, sier Gold til Computerworld

Til toppen