Mozilla Firefox

Mozilla reduserer Firefox-takten

Skal ikke lenger oppdateres hver sjette uke.

Firefox skal fortsatt oppdateres hyppig, men ikke lenger med hver sjette uke som fast tidspunkt.
Firefox skal fortsatt oppdateres hyppig, men ikke lenger med hver sjette uke som fast tidspunkt. (Bilde: Mozilla)

Skal ikke lenger oppdateres hver sjette uke.

Mozilla kunngjorde i forrige uke at stiftelsen nå skal gå bort fra skjemaet hvor den hver sjette uke har kommet med en ny versjon av nettleseren Firefox. I stedet innføres en litt mer variable utgivelsessyklus.

Normalt vil det likevel ikke gå mer enn maksimalt åtte uker mellom hver hovedutgivelse.

Sesongavhengig

Mozilla begrunner endringen med at den gir stiftelsen mulighet til å justere utgivelsesdatoer etter fremvoksende bruker- og markedsbehov. En annen faktor som spiller inn,  er at seksukerstakten – som ble innført i 2011 – ikke er like lett å få til hele året.

Denne våren vil Firefox fortsatt gis ut med seks ukers mellom, men på sommeren og når det nærmer seg jul, vil utgivelsestakten reduseres for å gi tid til ferieavvikling og feiring av helligdager.

Spesielt lenge lang tid vil det gå mellom Firefox 50 og 51, hele 11 uker. Til gjengjeld planlegges det en Firefox 50.0.1 den 13. desember, som kun vil inkludere kritiske sikkerhetsfikser, dersom det er behov for dette.

Den neste utgivelsen vil være Firefox 45, som også kommer i en ESR-utgave (Extended Support Release). Denne vil støttes med blant annet sikkerhetsoppdateringer fram mars 2017.

Til toppen