FORBRUKERTEKNOLOGI

MP3-spiller med 5 GB PC-kort

Toshiba viser nå frem sin siste MP3-spiller. Den har 5 GB harddisk på et PC-kort, og da var det vel takk og farvel til dyre minnekort, ja.

19. juni 2002 - 09:35
Toshiba Gigabeat MEG50JS.
Toshiba Gigabeat MEG50JS.

Toshiba viser nå frem sin siste MP3-spiller, kalt Gigabeat MEG50JS. Den har, istedenfor dyre minnekort, en 5GB harddisk på et PC-kort. Det betyr selvfølgelig at spilleren blir litt større, men mange vil synes dette kompenseres for ved lagringskapasiteten, som jo skulle være tilstrekkelig til 1.000 MP3-låter, sånn omtrentlig.

Ifølge IDG.se skal dette stemme ganske godt om låtene er cirka fem minutter lange og komprimert til 128 kbps. En annen fordel er selvfølgelig at PC-kortet, som har en Toshiba 1,8-tommers harddisk inni seg, kan smettes rett i lomme-PC eller laptop, og gi mer lagringsplass eller overføringsplass der.

Spilleren har USB 2.0-grensesnitt, som kan overføre data i 480 Mbps - noe som skulle være nødvendig hastighet med så mye plass. USB 1.1 har en max grense på 12 Mbps, og det ville gått ulidelig tregt. Apples iPod har FireWire-grensesnitt, noe som gjør at den stikker seg ut fra mange av sine konkurrenter. Nå spørs det om Toshiba har funnet formelen for å knuse Apple.

Toshibas snaddermaskin skal i alle fall sluke en CD på litt over 30 sekunder, ifølge IDG.se.

Gigabeat er litt større enn iPod, men bare litt over en centimeter i i høyde- og bredderetningen.

Den vil komme i butikkene i Japan i slutten av juni, mens Europa må vente enda en stund. Selskapet har ikke bestemt seg for noen dato, men har visse planer om å lansere den både her og i USA.

Pris? 402 dollar, eller litt over 3.000 kroner hvis vi følger dagens valutakurs.

Sarah Camilla Ansen leder Defendables Cyber Defense Center og mener man må være raskt på ballen for å utbedre sårbarheter. Etter bare noen få dager må man ta det for gitt at systemene er kompromittert.
Les også

Advarer: Det tar bare noen timer før kriminelle utnytter større sårbarheter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.