MP3-spiller og harddisk fra Apple

Apple har lansert en litt dyr, ikke Windows-kompatibel MP3-spiller som lagrer fem GB musikk eller data via FireWire. Men fet er den.

Apple har lansert en litt dyr, ikke Windows-kompatibel MP3-spiller som lagrer fem GB musikk eller data via FireWire. Men fet er den.

Det har versert ville rykter om hva Apple Computer Inc skulle lansere denne uken. Så det er derfor noe skuffelse ute og går, når det nå viser seg at det er snakk om en MP3-spiller som kan brukes som harddisk, med plass til fem GB musikk eller data.

Les kommentar: Når revolusjonen ikke kommer

Spilleren tar cirka 1.000 låter, komprimert i 160 kbps, og spilleren er integrert med Apples iTunes-jukebox. Tvert man plugger spilleren i Mac-en via FireWire, synkroniseres musikksamlingen med spilleren. Å laste ned 1.000 låter skal ta rundt ti minutter, ifølge reklamemateriellet på Apples nettsted.

Et sekslinjers LCD-display skal gjøre det enkelt å navigere i spillelistene, og med display, bakgrunnsbelysning og alt skal batteriene likevel holde i ti timer. Batteriet lades ved å plugge spilleren i Mac-en, eller rett i strømnettet.

iPods nærmeste konkurrent er Creative Labs´ jukebox som er bygd opp etter samme prinsipp, med seks GB lagringsplass til data og musikk. Denne er litt mer stor og klumpete, og har bare USB-tilkobling. iPod veier 184 gram, og har ytre mål 6x10x2 centimeter.

I USA vil spilleren koste i overkant av 3.500 kroner, noe som er adskillig dyrere enn de fleste MP3-spillere på markedet. Så spørs det om nok Mac-brukere bare ha iPod. Steve jobs skal ha sagt at en Windows-kompatibel iPod vil komme så fort selskapet har litt tid til overs til å ordne det.

Til toppen