MP3-SPILLER

MP3-spillere på tur inn i bilen

Bilen har hittil vært nesten MP3-fritt område, men nå kommer spillerne som lar deg laste ned musikk til rushtids-køen.

26. jan. 2001 - 11:51

Bilen har hittil vært ganske så fri fra musikk i det populære MP3-formatet. Det har eksistert spillere som takler MP3 på selvbrente CD-er, og diverse PC-løsninger, til dels hjemmesnekrede, for entusiastene.

For nye biler, derimot, har det vært verre. Grunnen, skriver CNet News, er at folk beholder bilen sin i tre år, og bilprodusentene bruker omtrent samme mengde tid på å legge til nytt utstyr i bilene sine. Til sammenligning regnes produktsyklusen for vanlige forbrukerprodukter i måneder heller enn år.

Flere selskaper kan nå levere frittstående bokser som kan puttes i bagasjerommet og kobles opp til ens nåværende spiller, mens rene MP3-spillere for dashbordet også kan skaffes.

Phatbox fra PhatNoise.
Phatbox fra PhatNoise.

En av spillerne kommer fra PhatNoise, og den kommer for salg i USA midt i februar. Ifølge CNet blir prisen liggende omkring 5000 kroner.

Musikken kan 'rippes' fra egne CD-er eller lastes ned fra nettet. Deretter overføres den til en harddisk ved hjelp av PhatNoises USB-krybbe, hvorpå harddisken kan stappes inn i Phatbox, som den bilmonterte enheten heter.

Harddisken skal i første rekke leveres med fra 5 til 30 GB lagringskapasitet, noe som vil si at det er plass til mange hundre CD-er i én boks.

MP3-spiller for bilen fra Empeg LTD.
MP3-spiller for bilen fra Empeg LTD.

Om ventetiden blir for lang for Phatbox, kan man allerede i dag bestille Empegs bilspiller på nettet. Også den er Linux-basert, og toppmodellen har en harddisk på 40 GB. Den koster i overkant av 15.000 kroner.

Analytikere CNet har snakket med, mener det bare er et tidsspørsmål før bilprodusentene leverer nye biler med MP3- eller andre digitale spillere innebygd.

Rebel har i dag rundt 80 teknologiselskaper på plass. Å plassere seg i toppetasjen er å signalisere en strategisk posisjonering i bransjen, mener utleier.
Les også

Toppetasjen i Oslos tek-slott er ledig for en halv million i måneden

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.