SIKKERHET

MSC bekrefter at nedetiden skyldtes skadevare

Separate systemer gjorde at det meste av virksomheten kunne fungere som normalt.

Konteinerskipene MSC Antonella og MSC Brunella.
Konteinerskipene MSC Antonella og MSC Brunella. Foto: MSC
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. apr. 2020 - 08:19

Shippinggiganten MSC meldte onsdag denne uken at alle IT-systemene til selskapet igjen er i drift, etter at selskapet måtte stenge flere tjenester knyttet til selskapets hovedkontor ble tatt ned i påskehelgen på grunn av det som ble omtalt som nettverkstans. Dette inkluderer også selskapets nettsted.

I gårsdagens pressemelding opplyses det at nedetiden skyldes et skadevareangrep basert på en «engineered targeted vulnerability». Angrepet skal bare ha berørt et fåtall fysiske systemer i tilknytning til hovedkontoret i Genève. 

Nettopp fordi det kun var hovedkontorets interne systemer, i tillegg til nettstedet, som ble berørt av angrepet, har det meste av virksomheten til MSC gått som normalt. 

Selskapet ønsker ikke å oppgi flere detaljer om hendelsen, i alle fall i denne omgang. 

Selv om angrepet mot Tietoevry skal være begrenset til ett svensk datasenter, skal fire helseregioner, en rekke private selskaper og et lønnssystem som brukes av 120 statlige institusjoner være berørt. Tre uker etter angrepet, sliter fortsatt universitetssykehuset i Uppsala med etterdønningene. Bildet er fra Tietoevrys kontor i Espoo, Finland.
Les også

Fortsatt store problemer etter angrepet: Tietoevry mener de ikke har sviktet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.