MSI med eget alternativ til Asus Eee

Også taiwanske MSI satser på den store interessen for bærbare PC-er i miniformat.

MSI med eget alternativ til Asus Eee

Også taiwanske MSI satser på den store interessen for bærbare PC-er i miniformat.

Asus er blant selskapene som har stor suksess med en bærbar PC i miniformat. Den lave prisen og det hendige formatet på selskapets Eee-maskiner, gjør dem attraktive for brukere som kanskje først og fremst trenger en mobil skrive- og surfemaskin. Maskinen har ennå ikke kommet i salg i Norge, men kan ventes i norske butikker i juni. Den veiledende prisen på den enkleste modellen skal være 2550 kroner.

Nå vurderer også konkurrenten MSI mulighetene av å tjene gode penger på en slik maskin. Selskapet kunngjorde i forrige uke at det snart kan levere maskinen MSI Wind Notebook.

MSIs maskin skiller seg likevel en del fra Eee. Den minste skjermen er på 8,9 tommer, mens en skjerm på 10 tommer kan også leveres. Begge skal ha oppløsning på 1024 x 600 punkter og LED-basert bakgrunnsbelysning. Maskinen skal dessuten utstyres med et tastatur hvor tastene har en avstand på 17,5 mm, noe som skal gjøre tastaturet mer behagelig å bruke.

MSI lover også lenger batteritid med standardbatteriet enn det dagens Eee-maskiner tilbyr, men også Asus lover dette i en modell som skal komme til sommeren.

Mens dagens Eee benytter et flashminnedrev på noen få gigabytes som datalager, vil Wind leveres med 2,5 tommers harddisk med 80 gigabytes lagringskapasitet.

En annen forskjell er at Wind vil leveres med Windows XP som standard. Eee er basert på et Linux-basert operativsystem, uten at det ser ut til å ha vært noe stort hinder.

MSI har ikke oppgitt noe nøyaktig lanseringstidspunkt for Wind. Prisen skal ifølge uoffisielle kilder starte på 299 euro, omtrent 2400 kroner + mva.

    Les også:

Til toppen