MTV satser på musikk-nedlasting til CD-priser

Musikkanalen MTV har gått sammen med platebransjens "fem store" om å tilby direktekjøps-løsninger på nett. Til CD-priser.

Ifølge nyhetstjenesten Wired skal musikken selges gjennom MTVs og VH1s nettradioer, ialle fall til å begynne med.

Når lytterne hører en sang de liker, kan de trykke på en knapp og laste den ned til harddisken sin. Selskapene skal bruke RioPorts Puls One-system, som igjen bruker både InterTrust og Microsofts sikkerhetsteknologi for å sikre filene.

Plateselskapene kan i tillegg bruke annen rettighetsstyring om de skulle ønske det.

Selskapene skal legge ut 10.000 filer, og regner med at halvparten av all musikk som spilles på kanalen skal være nedlastbar innen utgangen av året, ifølge Wired.    

RioPort har også planer om å utvide systemet til flere distributører enn MTV.

Selskapene har lagt seg på CD-priser - med enkeltlåter til salgs for rundt 18 kroner, og hele plater til rundt 170 kroner. hvilke rettigheter man får med på kjøpet vil variere fra plateselskap til plateselskap.

Noen tillater at man tar backup ved hjelp av CD-brenneren sin, mens andre har lagt inn hindringer for å sikre at låtene ikke blir kopiert og massedistribuert på denne måten.

Uansett skal brukerne sikres ved at de kan laste ned på nyttt, gratis, om deres kopi skulle forsvinne i et krasj.

EMI, ett av plateselskapene i samarbeidet, utelukker ikke et samarbeid med Napster - så fremt den kontroversielle fildelingstjenesten er villig til å samarbeide på plateselskapenes premisser.

Til toppen