BEDRIFTSTEKNOLOGI

Multiprosessor G4-råskinn endelig her

Apple har lansert en ny versjon av råskinnet G4, denne gang med to prosessorer. Boksen skal være like rask som en tilsvarende Intel-prosessor på 2000 MHz.

20. juli 2000 - 15:22

Den nye utgaven av G4 skal selges til omtrent samme pris som som dagens modeller, bare at de skal ha to prosessorer som skal jobbe parallellt.

Apples sjef Steve Jobs demonstrerte maskinen på Macworld Expo i New York tirsdag. Jobs og markedsførings-nestsjef Phil Schiller demonstrerte en enkeltprosessor-versjon av maskinen sammen med en PC, utstyrt med Intels1GHz Pentium III, skriver Mac Central.

Ifølge Jobs er enkeltprosessor-versjonen av de nye G4 like rask som det en Intel 1,2 GHz-maskin ville ha vært hvis den hadde eksistert.
G4 med doble prosessorer tilsvarer omtrent Intel 2Ghz, som heller ikke eksisterer ennå.

Den nye serien selges i USA fra i dag av, og skal væres den første standard personlige datamaskinen i historien som selges med doble prosessorer. I tillegg har det nye systemet opplegg for gigabit ethernet, den neste generasjonen lynraske nettverk.

Maskinene vil leveres med 20, 30 eller 40 GB harddisk, men da er det fortsatt plass til etpar harddisker til, og man kan velge mellom enkel 400 MHz-prosessor, dobbel 450 MHz eller dobbel 500 MHz-versjon av maskinene med G4 Velocity Engine prosessoren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.