Murdoch beskyldes for satellitt-cracking

Canal Plus drar Rupert Murdochs NDS for retten for satellitt-TV-cracking. Det hedves at NDS cracket konkurrentens koder og la dem ut så hele verden kunne lage piratkort for Canal Plus.

Canal Plus drar Rupert Murdochs NDS for retten for satellitt-TV-cracking. Det hedves at NDS cracket konkurrentens koder og la dem ut så hele verden kunne lage piratkort for Canal Plus.

Den franske digitalTV-giganten Canal Plus, eid av industrikonglomeratet Vivendi Universal, har dratt NDS ltd. for retten for kodecracking. NDS er hovedsaklig eid av Sky Digital Networks, en del av Rupert Murdochs News Corp Ltd-imperiet.

I anklagen, som er tilgjengelig på et nettsted som for anledningen er satt opp, hevdes det at NDS cracket krypteringen på Canal Plus´ smartkort, og spredde dem via nettstedet DR7.com.
Etter at kodene ble cracket, ble markedene i Europa og Malaysia oversvømmet med piratkort, skriver amerikanske medier idag.


NDS på sin side kaller anklagene, som de ennå ikke har mottatt offisielt, grunnløse. Canal Plus lider fordi krypteringsteknologien deres er for dårlig, og fordi de ikke sikrer seg godt nok på andre måter, skriver Murdoch-selskapet i et tilsvar (Etterforskningen har pågått i to år, og Canal Plus mener det er snakk om en godt planlagt kampanje for å fravriste dem omsetning

- Slike ting skjer ikke tilfeldig, det krever sofistikert og kostbar teknologi og proffe teknikere, noe som kun er tilgjengelig for store selskaper med store ressurser. Vi har solide beviser for at det var selskapet (NDS, red. anm) som tok avgjørelsen, og vil bevise dette i retten, sier en talsmann for Canal Plus.

Canal Plus skal ha oppdaget problemet allerede i 1998, men latt kundene fortsette å bruke piratkortene i flere år mens de etterforsket saken.

Selskapet er nå iferd med å sende ut nye smartkort til sine kunder. Saken er beregnet å begynne i California om få uker. NDS sier de vil gå til motsøksmål sporenstreks.

Til toppen