Musikkfusjon på skraphaugen

Det blir ingen sammenslåing av EMI og BMG. Det er klart etter at selskapene tirsdag ikke greide å overkomme konkurranseregulativene. Dermed kan det bli klart for enda flere pardanser blant de fem store i musikkindustrien.

Det blir ingen ting av fusjonsamtalene mellom EMI og Bertelsmann-eide BMG. Grunnen var at markedsregulatorene krevde at de skulle selge store deler av sine virksomheter. Hvordan dette skulle skje greide ikke de to gigantene å bli enige om, melder Reuters.

Amerikanske og europeiske myndigheter har lenge motsatt seg at den enorme musikkindustrien skulle få enda færre aktører. I fjor prøvde EMI å gifte seg med Warner Music , et giftermål som gikk i knas på grunn av konkurranse- og markedsmessige forhold.
At fusjonen ikke blir noe av har igangsatt nye spekulasjoner rundt EMI. Helt siden selskapet ble skilt ut fra elektroselskapet Thorn (leier ut TV-er og stereoanlegg) har selskapet vært i sentrum av alle spekulasjoner omkring konsolidering av dette markedet.


Reuters melder om at selskap som Yahoo! , Walt Disney Company og Murdochs News Corp skal ha vært interessert i EMI. Denne interessen kan fremdeles være tilstede.

EMI er nemlig det eneste virkelig store musikkselskapet som ikke er en del av et større mediekonglomerat.

Til toppen