Musikktjeneste vil synge duett med Microsoft

Sony og Vivendi vil banke Napster, RealNetworks og AOL Warner med sin tjeneste kalt "Duet". Nå håper de å innlemme Microsoft i koret.

Sony og Vivendi vil banke Napster, RealNetworks og AOL Warner med sin tjeneste kalt "Duet". Nå håper de å innlemme Microsoft i koret.

I det stille har musikktjenesten Duet hatt samtaler med Microsoft
i håp om å hamle opp med rivalen MusicNet.

MusicNet eies av RealNetworks, AOL Time Warner, Bertelsmanns BMG og EMI, de har en teknologisk plattform og godt håp om å lansere iløpet av sommeren.


Duet, på sin side, er et samarbeid mellom Sony og Vivendi Universal, og har fått litt mer pes fra analytikere siden de ennå ikke har vist frem noe konkret produkt.

Det de to mektige teknologi- og media-selskapene imidlertid har er en distribusjonsavtale med portalkjempen Yahoo!, og det er noe i den retning de nå håper å få istand med Microsoft, skriver Reuters.

MusicNet stjal rampelyset i forrige uke, da de fikk den kontroversielle og revolusjonerende musikktjenesten Napster med på laget.

For et par uker siden, derimot, var det Vivendi Universal som formodentlig hadde grunn til å smile, etter å ha kjøpt musikkpionéren MP3.com.

Ingen av aktørene ville bekrefte samtalene offentlig, men sjefer i begge selskaper har bekreftet overfor Reuters at "noe" er på gang.

Til toppen