KRIGEN I UKRAINA

Musks SpaceX sier at selskapet ikke lenger kan betale for satellitterminaler i Ukraina

Krever at Pentagon tar over ansvaret.

SpaceX, som eies av Elon Musk, vil at USAs forsvarsdepartement skal overta finansieringen av Starlink-tjenesten til Ukraina.
SpaceX, som eies av Elon Musk, vil at USAs forsvarsdepartement skal overta finansieringen av Starlink-tjenesten til Ukraina. Foto: Patrick Pleul/AP/NTB
14. okt. 2022 - 08:23

Selskapet SpaceX, som eies av Elon Musk, krever at Pentagon tar over ansvaret for å betale for satellittmottakere som er blitt sendt til Ukraina, melder CNN.

Siden i vår har Starlinks satellittmottakere sikret internettforbindelse til deler av Ukraina. De har vært svært viktige for Ukrainas forsvar ettersom de har gjort det mulig å fortsette kommunikasjonen under kampene til tross for at mobil- og nettforbindelser er blitt ødelagt i russiske angrep.

Dokumenter som CNN har fått tilgang til, viser at SpaceX i forrige måned sendte et brev til USAs forsvarsdepartement Pentagon der det står at selskapet ikke lenger har muligheten til å finansiere Starlink-tjenesten.

– Vi er ikke i posisjon til å donere flere terminaler til Ukraina eller finansiere de nåværende terminalene på ubestemt tid, skriver selskapet.

Så langt har selskapet donert om lag 20.000 Starlink-enheter til Ukraina. I forrige uke oppga Musk i en Twitter-melding at operasjonen har kostet SpaceX 80 millioner dollar, drøyt 840 millioner kroner. Selskapet har anslått at prisen kommer til å nærme seg 400 millioner dollar de tolv neste månedene.

Satellittnettet Starlink er et underenhet i Elon Musks selskap SpaceX, som har arrangert private reiser til verdensrommet.

Starlink kan nå brukes i bilen mens man kjører, en formodentlig etterlengtet funksjon for mange kunder.
Les også

Kunngjorde stor nyhet: Starlink har fått svært etterlengtet funksjon

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.