KRIGEN I UKRAINA

Musks SpaceX sier at selskapet ikke lenger kan betale for satellitterminaler i Ukraina

Krever at Pentagon tar over ansvaret.

SpaceX, som eies av Elon Musk, vil at USAs forsvarsdepartement skal overta finansieringen av Starlink-tjenesten til Ukraina.
SpaceX, som eies av Elon Musk, vil at USAs forsvarsdepartement skal overta finansieringen av Starlink-tjenesten til Ukraina. Foto: Patrick Pleul/AP/NTB
14. okt. 2022 - 08:23

Selskapet SpaceX, som eies av Elon Musk, krever at Pentagon tar over ansvaret for å betale for satellittmottakere som er blitt sendt til Ukraina, melder CNN.

Siden i vår har Starlinks satellittmottakere sikret internettforbindelse til deler av Ukraina. De har vært svært viktige for Ukrainas forsvar ettersom de har gjort det mulig å fortsette kommunikasjonen under kampene til tross for at mobil- og nettforbindelser er blitt ødelagt i russiske angrep.

Dokumenter som CNN har fått tilgang til, viser at SpaceX i forrige måned sendte et brev til USAs forsvarsdepartement Pentagon der det står at selskapet ikke lenger har muligheten til å finansiere Starlink-tjenesten.

– Vi er ikke i posisjon til å donere flere terminaler til Ukraina eller finansiere de nåværende terminalene på ubestemt tid, skriver selskapet.

Så langt har selskapet donert om lag 20.000 Starlink-enheter til Ukraina. I forrige uke oppga Musk i en Twitter-melding at operasjonen har kostet SpaceX 80 millioner dollar, drøyt 840 millioner kroner. Selskapet har anslått at prisen kommer til å nærme seg 400 millioner dollar de tolv neste månedene.

Satellittnettet Starlink er et underenhet i Elon Musks selskap SpaceX, som har arrangert private reiser til verdensrommet.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.