Mycket låg kreditvärdighet

Merkantildata Sverige har hatt problemer med å betale 4 millioner i skatt til svenske myndigheter. Dessuten er selskapet notert med en hel rekke betalingsanmerkninger, og får laveste rating av svenske Kreditfakta.

Det er ikke lett å være Merkantildata for tiden, i alle fall ikke i Sverige. Selskapet har ubetalte skatteregninger på 3,8 millioner kroner, som ikke er betalt. Disse skal nå sendes over til den svenske kronofogden, kemneren, for å innkasseres.

Det svenske kredittselskapet Kreditfakta har gitt Merkantildata ratingen 1, den aller dårligste. Dette står for "mycket låg kreditvärdighet." Bakgrunnen er sammensatt, blant annet flere utbetalte regninger, revisoranmerkninger og manglende skatteinnbetalinger, skriver Dagens Industri.

Ifølge Merkantildatas svenske toppsjef, Lars-Erik Bergqvist er dette synder som har blitt fusjonert inn i konsernet. Problemer med å få på plass alle skatteordninger og papirer skal være hovedårsaken til problemene, sier Bergqvist til Dagens Industri.

Bergqvist sier at forholdet til skattevesenet i Sverige nå skal rettes opp. Merkantildata Sverige har også innbetalt større pengebeløp til svenske skattemyndigheter den siste tiden, skriver den svenske avisen lørdag.

Til toppen