FORBRUKERTEKNOLOGI

Test: digi.no tester skjermkort

Mye grafikk for pengene

digi.no har testet åtte av årets mest populære skjermkorten. Likhetene mellom de fleste kortene er store, men ikke nok til at det var noe problem å kåre testvinneren - som ikke er kortet med høyest ytelse.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. sep. 1999 - 15:44
Diamond Stealth II S540. <i>Foto: Harald Brombach</i>
Diamond Stealth II S540. Foto: Harald Brombach

Det er mange faktorer som spiller inn for at en PC skal yte maksimalt. Av disse faktorene er skjermkortet blant de viktigste. Vi har derfor sett på et utvalgt av de vanligste kortene på markedet i dag, samt et par som ikke ser ut til å være fullt så vanlige.

Vi har i testen først og fremst tatt hensyn til følgende faktorer når vi har sammenlignet kortene: ytelse, pris og utstyrsnivå. I tillegg har vi hatt bildekvalitet i tankene, men dette er en langt mindre målbar kvalitetsfaktor. For at synsing ikke skal ha for mye å si for resultat i testen, har vi ikke prioritert bildekvalitet når vi har sammenlignet kortene.

I testen har vi med åtte forskjellige kort basert på fire helt forskjellige grafikkbrikker, 3Dfx Voodoo3, ATI Rage 128 GL, Nvidia Riva TNT2 og S3 Savage4. De to siste brikkene benyttes i tre forskjellige kort hver, men siden begge brikkene leveres i flere utgaver, er det ikke nødvendigvis slik at trioen med kort basert på en brikketype har nøyaktig de samme brikkene.

Årsaken til at vi har testet såpass mange som tre kort basert på hver av disse brikkene, er at selv om kortene har omtrent like brikker, kan implementasjonene og dermed også ytelsen variere ganske mye.

Les videre: Suveren vinner i Savage4-klassen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.