BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mye nytt for utviklere i Fedora 14

Årets andre utgave av Linux-distribusjonen ble lansert denne uken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. nov. 2010 - 15:08

Fedora-prosjektet kunne i går kunngjøre at Fedora 14 er klar for nedlasting og installasjon. Denne framoverlente Linux-distribusjonen kommer i en ny utgave hver sjette måned og tar som vanlig i bruk teknologier og løsninger som er på grensen til å være eksperimentell.

Dette inkluderer rammeverkprogramvare for Spice, som beskrives som en infrastruktur for desktop-virtualisering som for tiden gjør store framskritt.

Fedora er nå tilgjengelig for brukere av Amazon nettskytjeneste, Elastic Computing Cloud (EC2).

Utviklere loves fram annet ny debuggingsfunksjonalitet, inkludert støtte for sporing av dynamisk eller ikke-planlagt minnebruk og raskere lasting takket være forhåndsgenererte indekser.

Dessuten inkluderer Fedora nå programmeringsspråket D, samt oppdatere versjoner av blant annet Python og Erlang. Dessuten er Rakudo Star-implementeringen av Perl 6 inkludert.

Nytt er også OpenSCAP, som er basert på Security Content Automation Protocol, som tilbyr et rammeverk og en tilnærming for å vedlikeholde systemsikkerheten i henhold til NIST-standarder. Fedora skal nå også fått støtte for fjernadministrasjon via Intelligent Platform Management Interface (IPMI).

Inkludert er også en teknisk forhåndsvisning gav GNOME shell, som er en del av den kommende GNOME 3.0.

Dessuten inkluderer Fedora 14 et utvalg av programvare hentet fra MeeGo-fellesskapet. Disse skal gi bedre brukeroppleve på netbooks og andre små enheter.

En mer omfattende oversikt over nyhetene i Fedora 14 finnes her. Programvaren kan lastes ned fra denne siden.

Det finnes ikke noen offisiell statistikk over hvor mange som bruker Fedora, men i forrige uke ble det registrert nærmere 2,4 millioner ulike adresser som søkte etter oppdateringer til Fedora 13.

Fedora-prosjektet har for lengst startet arbeidet på Fedora 15, som etter planen kan ventes i slutten av april.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.