Mye som skal på plass før nissen kommer på SMS

Mobiltelefonen som effektiv betalingsterminal skal lanseres i høst. Men det er ennå mye som skal på plass før Rudolf og reinsdyrene braser inn i mobildisplayet ditt.

Mobiltelefonen som effektiv betalingsterminal skal lanseres i høst. Men det er ennå mye som skal på plass før Rudolf og reinsdyrene braser inn i mobildisplayet ditt.

digitoday.no har tidligere skrevet om Telenor4s prosjekt med digitale signaturer som skal gjøre det mulig å handle varer via SMS-meldinger. Men det er fortsatt mye som skal på plass før du kan foreta SMS-julehandel fra sofakroken, med sår tommelfinger og tom lommebok som eneste resultat.
Les:
Snart får du sikre julegaver på SMS
I første rekke er det et samarbeid mellom Telenor og DnB som gjelder, og er bare ett av flere prosjekter de to kumpanene går svangre med. I går ble det kjent at de sammen skal bygge en handelsportal på Internett, kalt Doorstep.
Les:
Telenor og DnB starter portal, angriper SOLTelenor åpner Internett-butikk

- Ambisjonene med ZebSign er at man skal kunne handle på SMS og WAP, med digitale signaturer som sikrer transaksjonene. Men det som kommer i november er ikke det vi kommer til å 'teppelegge' landet med, sier Knut Oppegaard, som leder Telenor/DNB-selskapet.


Systemet er ikke blitt testet fullt ut hittil, men selskapene håper å kunne lansere i midten av november.

- Vi har bevisst ikke hausset dette opp i media, men vi har en unik mulighet til å gjøre mobiltelefonen til kundens personlige betalingsterminal.
Det er et stykke å gå fra det vi har i dag til leveranse av en ferdig, kundevennlig løsning, og vi vil ha det på tvers av alle terminaler. Vi tror dette er en av tingene som kan gjøre e-handel populært, sier Oppegaard.

Selskapene vil at mobiltelefonen skal bli forbrukerens Personal Trusted Device, en elektronisk lommebok som lar deg betale restaurantregningen like godt som om du leverer fra deg kredittkort eller gammeldagse papirpenger.

Til toppen