MySQL med nye klyngepartnere

MySQL skal samarbeide med blant annet Veritas for å gi MySQL bedre støtte for blant annet klynger.

MySQL skal samarbeide med blant annet Veritas for å gi MySQL bedre støtte for blant annet klynger.

MySQL AB har inngått partnerskap med Veritas Software for å tilby virksomheter en ny løsning som muliggjøre bedre tilgjengelighet for databasesystemet når det kjører på Linux-plattformen.

    Les også:

MySQL vil derfor tilby en Veritas-godkjent MySQL-agent for Veritas Cluster Server. En tidlig utgave av denne vil demonstreres under LinuxWorld 2003 som starter for fullt i morgen.

- Veritas tilbyr en velkjent løsning for høy tilgjengelighet for bedriftsmarkedet, som kan være spesielt viktig for MySQL-databaser som benyttes i store, virksomhetskritiske systemer, sier Mårten Mickos, administrerende direktør i MySQL, som mener partneravtaler som denne vil gi MySQL-brukerne tilgang til programvare og støtte god nok for selv de mest krevende miljøer.

Agenten vil gjøres tilgjengelig for MySQL Version 3.23 og nyere i løpet av september, i første omgang bare med støtte for Linux. Senere vil det komme utgaver som støtter andre operativsystemer, inkludert Solaris og HP-UX.

Brukerstøtte for Veritas Cluster Server-agenten for MySQL vil tilbys både av Veritas og MySQL.

Også SGI har inngått en strategisk alianse med MySQL. Selskapene skal samarbeide om en MySQL-utgave optimalisert for SGIs Altix 3000-familie med servere og store klynger. Disse maskinene er basert på Intel Itanium 2 og har Linux som operativsystem.

SGI vil levere Altix 3000-maskinene med MySQL forhåndsinstallert, men det oppgis ingen dato for når den spesialtilpassede MySQL-utgaven vil bli leveringsklar.

Til toppen