Mystiske Magic Leap åpner for utviklere

Lover mer informasjon snart.

Mystiske Magic Leap åpner for utviklere
Magic Leap vil snart la utviklerne lage eget innhold. Blir de like imponerende som denne demo-videoen selskapet la ut for noen måneder siden? Bilde: Skjermbilde

Hemmelighetsfulle Magic Leap jobber tydeligvis for fullt med sin løsning for utvidet virkelighet. Selskapet hentet inn store investeringer fra blant annet Google, og har siden den tid snakket om at deres konsept for teknologien er å blande sammen datagenerert innhold med virkelighet på en måte ingen har sett før.

Les også: Google satser stort på magi.

Løsningen skal sørge for at brukerne ikke vil føle seg uvel på noen måte, og ambisjonen er å utvikle en helt ny type grensesnitt som vil revolusjonere interaksjon med underholdning. I alle fall ifølge selskapets grunnleggere. Ambisjonene er tydeligvis lovende nok til å få Google til å investere og samtidig hente inn støtte fra filmstudioer og spesialeffekt-eksperter. 

Nå kommer prosjektet et skritt nærmere virkeligheten - Magic Leap har nemlig kunngjort at de nå er i ferd med å åpne seg for tredjepartsutviklere. Utviklingsprogramvare - en SDK - vil gjøres tilgjengelig innen kort tid, skriver selskapet, og per i dag er det mulig å signalisere interessen sin

Utviklingssettet skal fungere med de to godt kjente spillmotorene Unity og Unreal.

Søker støtte

Det er fortsatt uavklart hvordan teknologien skal fungere, og det er interessant at Magic Leap ønsker å få utviklerne på banen før de har vist flere detaljer.

Les også: Så imponerende kan utvidet virkelighet bli.

Selskapet skriver at deres teknologi tillater å generere fotorealistiske objekter og deretter plassere dem i den virkelige verden på en slik måte at det vil fremstå helt sømløst. 

Samtidig sier Magi Leap at de har brukt en del av investeringen fra Google på å bygge splitter nye produksjonsfasiliteter i Florida. Det var nødvendig, da det ikke finnes ferdigutviklede komponenter som kan levere visjonen deres, ifølge grunnleggeren Rony Abovitz. Abovitz sier at de er i ferd med å bevege seg i retning å bygge et ferdig produkt nå som de er mer eller mindre ferdige med den konseptuelle utviklingen.