Nå avgjøres nettmusikkens fremtid

Det er iallefall ambisjonene for denne ukens Future of Music Policy Summit i USA, der musikere, teknologer og advokater skal møtes for å finne ut hva og hvordan nettmusikken skal være.

Mandag, USA-tid starter møtet som skal prøve å navigere i det steinete farvannet som heter digital musikk, Internett-rettigheter og forbrukerrettigheter. Målet er at flest mulig av de skarpeste hjernene i landet skal møte opp og diskutere seg frem til løsninger og prinsipper som kan gjøre det mulig for deg og meg og alle andre forbrukere å nyte musikk fra Internett og andre steder.
Musikkbransjen og plateselskapene har slitt voldsomt med å tilpasse seg nettvirkeligheten, og i de fleste tilfellene ar de møtt løsninger som Napster og MP3-musikk med forbud og stengsler, nervøse for sine rettigheter og sin omsetning.


Derfor inviteres folk som RIAA-sjef Hilary Rosen, Napster-sjef Konrad Hilbers, kongressmann Rick Boucher, sjefradikaler Ian MacKaye fra bandet Fugazi og andre.

Håpet er å utrede noen av problemstillingene som gjør seg gjeldende i krysningspunktet mellom musikk og teknologi, noe blant annet Boucher har engasjert seg sterkt i, spesielt i forbindelse med kopibeskyttelse på CD-plater.

Les mer om: