Nå blir fjernstyring av pc-en mye enklere

Parallels lanserer ny mobilversjon.

Nå blir fjernstyring av pc-en mye enklere
Slik ser det ut når man fjernstyrer Windows fra en iPhone. Bilde: Thomas Marynowski

Det finnes flere klienter for å fjernstyre Windows- og Mac-maskiner fra mobile enheter, som nettbrett og smartmobiler.

Blant de mer profilerte er Parallels, som fra før har latt oss kjøre Windows på Mac, og som også i fjor lanserte en elegant iPad-applikasjon for fjernstyring av datamaskiner.

Nå slipper Parallels en splitter ny versjon av Parallels Access-programvaren sin, og denne omfatter nå både iPhone og Android (både mobil og nettbrett). Det vil si at programmet gir oss temmelig omfattende kontroll over datamaskinen via en liten mobilskjerm.

Oversikten over installerte programmer.
Oversikten over installerte programmer. Bilde: Thomas Marynowski

Versjon 2.0 av programvaren legger også til støtte for pålogging over Facebook, noe som gjør paringen av datamaskin og mobil enhet mye enklere. Man trenger bare å laste ned den relevante applikasjonen på mobilen, samt et lite program på datamaskinen, og oppsettet går ganske automatisk derfra.

iOS-versjonen får også en innebygd filutforsker, og det er støtte for mikrofon, slik at man kan bruke programmer som innebærer mikrofonbruk via Parallels.

Det finnes flere løsninger som gjør det enklere å navigere seg gjennom Windows eller Mac OS, man bruker dobbel- og trippeltapping for å utføre spesifikke funksjoner, det finnes muligheter for zoom og høyreklikking ved trykk med to fingre.

Parallels er gratis å teste i to uker, men utover det krever programmet et abonnement. Det koster 140 kroner for ett helt år, eller 21 kroner per måned.

For å differensiere seg fra konkurrentene introduserer Parallels også et bedriftsabonnement, der IT-ansvarlige kan styre hvor mye tilgang til datamaskiner de forskjellige brukerne får og tilpasse kontoene etter behov.

Parallels Access 2.0 krever iPhone 4s eller nyere, iPad 2/iPad mini eller nyere, samtlige med iOS 7, eller de fleste moderne Android-mobiler og nettbrett som kjører Android 4.0 eller nyere.