– Nå blir iPhone mobil lommebok

Skal ha inngått avtale med Visa, Mastercard og American Express.

– Nå blir iPhone mobil lommebok
Tim Cook fra presentasjonen av iPhone 5S i fjor høst. Neste uke avduker han det selskapet har hevdet blir deres viktigste produktlansering på over 20 år. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Apple har inngått avtaler med de største betalingsformidlerne Visa, Mastercard og American Express om en løsning som gjør neste iPhone til en «mobil lommebok».

En rekke medier, deriblant Bloomberg hevder nå dette.

iPhone 6 eller årets modeller blir avduket tirsdag til uken. Ifølge nyhetsbyråets kilder vil Apple for første gang inkludere NFC-støtte (near field communication) i sine mobiltelefoner.

Slike radiobrikker skal i kombinasjon med fingeravtrykkleseren som debuterte med fjorårsmodellen iPhone 5S danne kjernen i systemet, som også krever støtte fra terminaler i butikken for å fungere.

– Dette vil gjøre det mulig for kunder å handle på en trygg måte i butikken, skriver nyhetsbyrået.

Nylig har både teknologinettstedene Recode og The Information meldt om tilsvarende planer.

I våres bekreftet for øvrig Apples toppsjef Tim Cook at de synes mobilbetaling er et område de anser som svært interessant. Selskapet har rundt 800 millioner iTunes-kontoer som flesteparten er koblet mot kundenes betalingskort.

Ingen av kildene har nevnt konkrete butikker eller -kjeder som kan tenkes å støtte løsningen. En rekke aktører, deriblant Google med sin Wallet har forsøkt seg med mobilbetaling tidligere.

Banker og teleselskaper verden over har også satset på egne løsninger for dette gjennom mange år, uten å ha nevneverdig suksess å vise til.

En ting er sikkert. Kappløpet om å gjøre mobiltelefonen til betalingsmiddel er for lengst i gang. Spørsmålet er hvilke aktører og løsninger som vil lykkes.

    Les også: