Nå blir web-Outlook mye bedre

Storoppdatering og nytt navn.

Nå blir web-Outlook mye bedre
Det vil blil lettere å jobbe med visuelle vedlegg i nye web-Outlook. Bilde: Microsoft

Microsoft har foretatt en stor opprydning av sin webplattform for Outlook.

For det første vil den nettbaserte epost-klienten som er i bruk hos mange bedrifter ikke lenger hete Outlook Web Access. Navnet blir nå Outlook on the web, som ikke nødvendigvis er en forbedring.

For det andre får grensesnittet faktisk en god del endringer og nyheter.

Fokus på brukervennlighet

En menyrad som går over hele den øverste delen av skjermen vil nå være felles på tvers av alle elementene av klienten, og den vil gi snarveier til de fleste essensielle kommandoer man måtte ha bruk for.

Les også: Endelig har Mac fått skikkelig Office-versjon

Det gjennomføres også opprydninger i elementer som tittelfelt og knapper som oppretter nye avtaler i kalenderen. Alt skal være tydeligere og mer lesbart.

Det kommer også nye verktøy som gjør det lettere å jobbe med innboksen, for eksempel kan man merke viktige eposter med gult og de vil forbli låst øverst i innboksen. Man får også bedre muligheter til å håndtere spesifikke eposter fra konkrete avsendere, for eksempel nyhetsbrev, man kan velge om de for eksempel skal slettes etter et visst antall dager.

Håndteringen av bilder som legges ved blir bedre, der man kan raskt endre størrelsen, rotere bilder eller legge til enkle effekter.

Også kalenderfunksjonaliteten skal forbedres, med innebygd værvarsel for de kommende dagene, ikoner for spesifikke typer avtaler og muligheter til å raskt sette opp påminnelser via epost.

Det skal også rulles ut mange endringer i mobilversjonen av tjenesten, altså for disse som går inn på «web access» via mobile nettlesere, ikke en egen app. Hele grensesnittet skal ligne mer på de dedikerte Outlook-appene, navigasjonen skal være bedre og flere andre fikser er på vei.

Les mer: Nytt liv for Outlook.com

De fleste brukere vil få den oppdaterte versjonen av Outlooks webutgave tidlig i september. Noen, som deltar i det såkalte First Release-programmet, vil få tilgang allerede i dag.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.