FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå er Apple på Android

Slik vil de stjele brukere.

Appen blir ikke spesielt godt mottatt av Android-brukere.
Appen blir ikke spesielt godt mottatt av Android-brukere.
17. sep. 2015 - 10:57

Dagen få trodde skulle skje, har ankommet – den første Apple-utviklede applikasjonen er tilgjengelig på Google Play Store.

Ikke nok med det – applikasjonen det gjelder skal friste brukere vekk fra Android og over til iOS.

Det er paradoksalt, men sant. Appen heter Move to iOS, og meningen er altså å gjøre migreringen fra en Android-enhet til en iPhone eller iPad så smertefri som mulig.

Les også: Gjør Android-appene klare for «Marshmallow»

I app-beskrivelsen skriver utviklerne at alt med iOS skal være enkelt, og derfor skal det også være enkelt å migrere til operativsystemet. Innholdet som skal flyttes over i prosessen inkluderer kontakter, meldinger, bilder og video, bokmerker, epost-kontoer og kalendere.

Prosessen for å migrere er interessant: Apple-enheten man vil migrere til skal opprette et privat Wi-Fi-nettverk og finne Android-enheten som kjører migreringsappen.

Automatisk

Deretter taster man inn en sikkerhetskode, og innholdet vil da flyttes og legges «på de riktige stedene».

iOS vil også sette opp en epost-konto automatisk.

Apple påpeker at løsningen støtter alle Android-enheter som kjører versjon 4.0 eller høyere av operativsystemet.

Les også: Google ruller ut Android Pay

Det er fort gjort å bemerke seg at i appen får i skrivende stund overveldende negativ mottakelse på Googles nettbutikk, med nesten 2000 enstjernes-anmeldelser.

Move to iOS er ikke den eneste Apple-applikasjonen som kommer til Android – strømmetjenesten Apple Music vil også slippes til Google-plattformen på sikt (det skal skje i løpet av høsten).

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.