Nå er Spartan klar for mobil

Ny Windows 10-versjon for Lumia-telefoner.

Nå er Spartan klar for mobil
Her blir Spartan på mobil vist frem på MWC-messen. Nå kan nettleseren testes via en ny testversjon av Windows 10 for mobiler, men den er langt fra ferdig. Bilde: Thomas Marynowski

For få uker siden fikk Windows 10-testere på desktop endelig muligheten til å teste den mye omtalte Spartan-nettleseren, via en ny versjon av operativsystemet. 

Nå får også brukere av Lumia-mobiler den samme muligheten. En fersk utgave av Windows 10 for mobil ble nemlig rullet ut i helgen, og det er den første oppdateringen til det mobile operativsystemet på en god stund. 

Nå kan Windows 10 også testes av langt flere Lumia-brukere, de aller fleste modeller støttes med unntak av Lumia 930. Det fungerer heller ikke på Windows-mobiler fra andre produsenter.

Les også: Nå kan du teste Microsofts nye nettleser.

Den nye testutgaven inneholder altså først og fremst en tidlig versjon av Project Spartan for mobiler, men nettleseren skal fortsatt leve side om side med Internet Explorer inntil videre. Det vil ikke være tilfellet når det ferdige operativsystemet kommer.

Veldig uferdig

Microsoft påpeker at Project Spartan fortsatt mangler flere funksjoner, men inkluderer en tidlig utgave av leseliste og leseoppsett. Det viktigste er kanskje at man får testet den nye rendringmotoren og standardstøtten, samt få følelse på det nye designet. 

Videre følger det flere nye applikasjoner med: Epost og kalender er blitt redesignet, og fungerer nå som universalapplikasjoner med desktop-versjonen av Windows 10. Outlook inkluderer blant annet nye funksjoner som full støtte for Word i epost-meldinger, samt bredt utvalg av kontoer som kan kobles opp mot begge applikasjoner. 

I tillegg kommer det nye applikasjoner for telefon, meldinger, kontakter og kart. Alle disse skal ha nytt design og ny funksjonalitet.

Les også: Microsoft: Vi hører på dere.

Funksjonen for å bytte mellom kjørende og nylige applikasjoner er også blitt forbedret. 

Det advares imidlertid mot flere mangler, for eksempel ikke-fungerende Office, deaktivert flymodus, samt andre, mindre omfattende feil. Alt dette blir jobbet med, lover Microsoft. All informasjon for hvordan komme i gang med testingen finnes her.