UTVIKLING

Nå er Swift klar for utviklere

Apples nye programmeringsspråk er ferdig.

iOS-apper utviklet med Swift kan nå sendes inn.
iOS-apper utviklet med Swift kan nå sendes inn. Bilde: Apple
10. sep. 2014 - 09:39

Mange Apple-sentriske utviklere var fornøyd da selskapet viste frem sitt nye programmeringsspråk Swift tidligere i sommer.

Swift ble fremstilt som svært effektivt, med mye enklere og renere kode, og det har full støtte for rammeverkene Cocoa og Cocoa Touch.

Språket skal la utviklerne bygge applikasjoner for både nye OS X Yosemite og iOS 8, og nå bekrefter Apple at den ferdige versjonen av språket er ferdig.

Ifølge selskapets Swift-blogg har Swift nådd versjon 1.0, og GM-status, det vil si at funksjonaliteten er mer eller mindre ferdig. Det gjelder imidlertid bare iOS-versjonen av Swift, mens Yosemite-versjonen skal nå GM-status senere i høst.

Det er derfor fritt frem for utviklere å sende inn applikasjoner bygd med Swift til godkjenning for App Store, uanstt om appen bare bruker Swift i en liten del av koden, eller om hele programmet er utviklet med språket.

Frem til Swift er helt ferdig for Yosemite oppfordrer Apple utviklere til å fortsette å kode Mac-apper med Swift via den nyeste betaversjonen av Xcode 6.1.

Apple påpeker også at selv om de kaller iOS-versjonen av Swift for GM, betyr det ikke at språket er helt finalisert, da de har tenkt å fortsette å legge til funksjoner i tiden fremover.

iOS 8 legges ut til nedlastning den 17. september. Endelig dato for Yosemite-lansering er fremdeles ikke klar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.