Nå er Xiaomi i Guinness-boken

Ingen har solgt flere mobiler på tolv timer.

Nå er Xiaomi i Guinness-boken
Hugo Barra jobbet tidligere i Google, og har bidratt til å gjøre Xiaomi til et anerkjent navn. Bilde: Tony Avelar/Bloomberg/Getty Images/Getty Images/All Over Press

Kinesiske Xiaomi har akkurat fått plass i Guinness' rekordbok for å ha solgt over to millioner mobiltelefoner over en 12 timers periode. Ingen har tidligere klart noe tilsvarende. 

Xiaomi er selskapet som kom fra intet og ble i løpet av fem år en av verdens største mobilprodusenter og den mest verdifulle oppstarten. Og det til tross for at de knapt selger produkter utenfor hjemmemarkedet. 

Nøkkelen til suksessen har vært de lave prisene kombinert med veldig høy kvalitet på enhetene, som stort sett kun selges på nettet. Selskapet har tette bånd til komponentprodusentene og slipper få modeller i året, og det er av grunnene til at prisene forblir så lave.

Les også: Derfor er vi så rimelige.

Xiaomi har også vært svært flinke til å behandle sine kunder som «venner», og salgsrekorden ble slått under såkalt «fan festival» - en tolv timer langt salg på deres nettbutikk, for å feire femårsjubileet til selskapet. Resultatet ble altså 2,12 millioner solgte enheter, i tillegg til annet utstyr Xiaomi produserer. Under tilsvarende festival for ett år siden ble det solgt 1,3 millioner mobiler. Xiaomi pleier ellers ofte å invitere sine fans til å møte selskapets ansatte og delta i diverse aktiviteter samt involvere seg i nettforum og lignende.

Til tross for den enorme suksessen i Kina, og voksende popularitet i land som India og Indonesia, har Xiaomi ingen konkrete planer om å begynne å selge mobilene sine i vesten. Det er snakk om å åpne Mi.com-nettbutikken i USA og Europa, men kun for å selge et lite utvalg produkter som treningsbånd og hodetelefoner.