Nå finnes Kickstarter i Norge

Åpent for norske prosjekter.

Nå finnes Kickstarter i Norge
Nå er det fritt frem for norske skapere å lage lokale Kickstarter-prosjekter. Bilde: Skjermbilde

Den svært populære folkefinanserings-portalen Kickstarter har nå fått en dedikert norsk versjon.

Norske Kickstarter kommer i tillegg til øvrige skandinaviske utgaver, som også lanseres i disse dager, samt en irsk versjon.

Kickstarter har naturligvis vært tilgjengelig for brukere av alle nasjonaliteter lenge, og mange norske prosjekter har blitt lansert via portalen - samtidig som mange norske brukere har bidratt med penger.

Den nye, norske versjonen skal fremdeles være åpen for bidrag fra andre land, og prosjektene vil være synlige for alle som ønsker det. Fordelen er at potensielle bidragsytere vil kunne sortere prosjekter basert på nasjonalitet, og dermed velge å kun se norske kampanjer om de ønsker det.

Det er nå også full støtte for lokale valutaer - norske, svenske og danske kroner, samt euro for Irland.

Kickstarer tillater også brukere å lansere prosjekter i hvilke språk de ønsker, men anbefaler at det i det minste finnes en beskrivelse på engelsk.

Norske prosjekter kan opprettes allerede nå, og man har noen uker på seg på å finpusse disse. De lokale prosjektene vil nemlig være synlige først fra 21. oktober.

Kickstarter har absolutt gjort hjemmeleksen sin, og refererer til mange norske personligheter og suksesser, fra Ibsen og Munch til Röyksopp og Ylvis. Ikke minst nevner den norske forsiden det norskutviklede eventyrspillet Drømmefall: Kapitler, som ble folkefinansert nettopp via Kickstarter i løpet av fjoråret.

    Les også: