BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå forsvinner Nokia for godt

Kun Microsoft Lumia fremover.

Merkevaren Nokia vil fra nå av fases ut til fordel for Microsoft Lumia.
Merkevaren Nokia vil fra nå av fases ut til fordel for Microsoft Lumia. Bilde: Nokia
22. okt. 2014 - 14:56

Det har ligget i kortene en god stund, og nå begynner det å skje - Microsoft tar livet av Nokia-navnet.

For å være helt nøyaktig - Nokia forsvinner ikke helt, da det i Finland fremdeles finnes et eget Nokia-selskap som lager kartløsninger og nettverks-infrastruktur. Men den delen av Nokia som ble kjøpt av Microsoft for å lage deres mobiltelefoner vil nå miste navnet sitt.

Nokia i Frankrike vil være den første avdelingen som skal bli hetende Microsoft Lumia. Deretter følger andre territorier, og overgangen vil skje i løpet av de kommende ukene.

Rebrandingen innebærer alt fra kontoer i sosiale medier (også Nokia i Norge melder på sin offisielle Facebook-side at den vil endre navn innen kort tid) til offisielle dokumenter.


Post by Nokia Norge.

Nokias applikasjoner til Windows-telefoner har allerede byttet navn til Lumia, og kommende annonser og reklamer bruker heller ikke Nokia-navnet.

Det er fortsatt litt uavklart hva kommende smarttelefoner skal hete eller hvordan de skal brandes. Windows Phone-modellene som nå finnes på markedet bruker fortsatt Nokia-logoen, men det er rimelig å anta at neste runde med telefoner som blir lansert mister også dette.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.