Nå forsvinner Nokia for godt

Kun Microsoft Lumia fremover.

Nå forsvinner Nokia for godt
Merkevaren Nokia vil fra nå av fases ut til fordel for Microsoft Lumia. Bilde: Nokia

Det har ligget i kortene en god stund, og nå begynner det å skje - Microsoft tar livet av Nokia-navnet.

For å være helt nøyaktig - Nokia forsvinner ikke helt, da det i Finland fremdeles finnes et eget Nokia-selskap som lager kartløsninger og nettverks-infrastruktur. Men den delen av Nokia som ble kjøpt av Microsoft for å lage deres mobiltelefoner vil nå miste navnet sitt.

Nokia i Frankrike vil være den første avdelingen som skal bli hetende Microsoft Lumia. Deretter følger andre territorier, og overgangen vil skje i løpet av de kommende ukene.

Rebrandingen innebærer alt fra kontoer i sosiale medier (også Nokia i Norge melder på sin offisielle Facebook-side at den vil endre navn innen kort tid) til offisielle dokumenter.


Post by Nokia Norge.

Nokias applikasjoner til Windows-telefoner har allerede byttet navn til Lumia, og kommende annonser og reklamer bruker heller ikke Nokia-navnet.

Det er fortsatt litt uavklart hva kommende smarttelefoner skal hete eller hvordan de skal brandes. Windows Phone-modellene som nå finnes på markedet bruker fortsatt Nokia-logoen, men det er rimelig å anta at neste runde med telefoner som blir lansert mister også dette.

    Les også: