Test: google

Nå fungerer Android Wear med iPhone

Gode nyheter for smartklokke-brukere.

Nå fungerer Android Wear med iPhone
Android Wear og iOS fungerer nå sammen. Bilde: Google

Dagen har kommet: Den andre store smartklokke-plattformen ved siden av Apple Watch, Android Wear, fungerer nå på iOS.

Google har rullet ut den første versjonen av Android Wear-appen sin som fungerer med alle iPhone-modeller fra iPhone 5 oppover, og krever nyeste versjon av iOS.

Les også: Fikk bot for smartklokke i bilen

Utviklerne påpeker disse funksjonene til den nye applikasjonen:

- Rask tilgang til informasjon som anrop, meldinger og varslinger, siden Android Wear støtter alltid på-skjermer.

- Tilgang til treningsinformasjon

- Google Now-støtte, noe som åpner for all mulig informasjon om avtaler, vær, trafikk og mye annet, dette kan aktiveres med stemmen ved å si «OK Google».

Det som er begrenset per i dag er maskinvare-støtten. Foreløpig fungerer appen med bare én klokke, nemlig LG Urbane. Alle Android-klokker som kommer fremover skal støtte iOS rett ut av esken.

Ikke alt fungerer

Noen begrensninger finnes det, skriver nettstedet The Verge, Google har tross alt bare tilgang til den kommunikasjonen Apple tillater via Bluetooth, og Apple vil nok ikke tillate at tredjeparts-applikasjoner vil kunne bake inn mer avansert støtte for Android-plattformen.

Les også: Apples smartklokke lagde køer i Stockholm

Det påpekes også at selv om man kan velge mellom flere bakgrunner og temaer på klokkene, kan heller ikke disse stamme fra tredjeparts-kilder.

Til tross for noen begrensninger virker det likevel at løsningen er overraskende funksjonell, og siden alle kommende Android-klokker i forskjellige prissegmenter og med forskjellig design skal fungere med iOS, får man plutselig mange flere valgmuligheter.