WINDOWS 11

Nå har det blitt enklere å teste Windows 11

Avhenger ikke lenger av oppgradering fra Windows 10.

Her kjører vi betaversjonen (22000.160/21H2) av Windows 11 Pro i Virtualbox.
Her kjører vi betaversjonen (22000.160/21H2) av Windows 11 Pro i Virtualbox. Skjermbilde: Digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. aug. 2021 - 19:00

Nesten to måneder etter at den første offentlig tilgjengelige forhåndstitten på Windows 11 ble tilgjengelig, har Microsoft gjort det enklere for interesserte å teste det kommende operativsystemet. 

Fram til i forrige uke var det nemlig slik at man måtte ha Windows 10 installert på en fysisk eller virtuell PC, for så å oppgradere denne til Windows 11. Nå kan Windows 11 installeres direkte ved at man laster ned en ISO-fil og bruker denne til enten å lage et fysisk oppstartsmedium på en DVD-plate eller USB-enhet, eller direkte som en virtuell, optisk stasjon i en virtuell PC. 

Les også

Produktnøkkel og TPM

For å kunne laste ned ISO-filen fra Microsoft, må man være Windows Insider-medlem. Det er det en relativt smal sak å bli. Deretter kan man laste ned ISO-filen fra denne siden. Det er flere varianter å velge mellom. Den mest stabile er betakanalen. En forutsetning for å installere er at man har tilgjengelig en gyldig produktnøkkel for en nyere Windows-versjon.

Digi.no har testet installasjonen av Windows 11 Beta i virtuell maskin-programvaren Virtualbox fra Oracle. Det fungerte relativt smertefritt, selv på en fysisk PC som er så gammel at den egentlig ikke tilfredsstiller de nye maskinvarekravene til Windows 11. I andre tilfeller kan det potensielt være nødvendig å fjerne kravet om at systemet har sikkerhetsmodulen TPM (Trusted Platform Module). Ars Technica beskriver i denne artikkelen hvordan dette kan gjøres.

For å få til moderne skjermoppløsninger, kreves at man installerer Virtualbox Guest Additions i Windows 11, etter at operativsystemet er ferdig installert på den virtuelle maskinen. ISO-filen med riktig versjon av disse utvidelsene finner du i denne samlingen med tilhørende versjoner av Virtualbox. 

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.