Nå har Windows 10 varslingssenter

Ny versjon kan testes.

Nå har Windows 10 varslingssenter
Slik ser varslingssenteret ut nå, og Microsoft lover rikere funksjonalitet og penere design fremover. Bilde: Microsoft

Microsoft bekreftet Windows 10 for noen uker tilbake, og gjorde det mulig å laste ned en testversjon. Som kjent kan alle teste den nye versjonen av operativsystemet, som fremdeles er i full utvikling, og komme med tilbakemeldinger.

Nå er den første store oppdateringen til testversjonen klar, ifølge Microsofts blogg.

Disse nye versjonene skal komme relativt jevnlig, og alltid inneholde merkbare forbedringer og nyheter.

Microsoft skriver at oppdateringen blir lastet ned automatisk (forutsatt at man allerede har Windows 10 installert, såklart) hvis PCen er på eller i hviletilstand. Vil man laste ned manuelt, kan man gå inn i oppdateringsmenyen i innstillinger og søke etter oppdateringer. Nedlastningen er på maksimalt 2,74 gigabyte.

Den store nyheten er altså at et varslingssenter er bygget inn i den nye versjonen. Et slikt senter har det tidligere vært lekkasjer om, men Microsoft viste det ikke frem offentlig da de kunngjorde operativsystemet. I bloggen skrives det likevel at versjonen av varslingssenteret som kommer med nå er veldig tidlig. Den viser notifikasjoner om alt fra nye eposter til nyheter fra sosiale nettverk, men muligheter for å svare på disse rett fra varslingene, samt et ryddigere design, kommer senere.

Slik ser varslingssenteret ut nå, og Microsoft lover rikere funksjonalitet og penere design fremover.
Slik ser varslingssenteret ut nå, og Microsoft lover rikere funksjonalitet og penere design fremover. Bilde: Microsoft

I tillegg kommer det noen mindre fikser, slik at det er enklere å flytte applikasjoner mellom flere skjermer, samt en animasjon når man bytter mellom virtuelle skrivebord.

Interessant nok innrømmer Microsoft at bruksopplevelsen kan bli dårligere på noen områder. Blant annet kan det bli vanskeligere å koble seg til trådløse nettverk, det kan være noen grensesnitt-feil, og noen maskiner kan ha problemer med hvilemodus. De klassiske spillene Mahjong og Solitaire kan også være umulige å starte for noen brukere.

Fra nå av kan testere også velge hvor raskt de vil motta nye oppdateringer. Velger man å få disse kjapt, vil de bli lastet ned på samme dag som Microsoft slipper dem, men faren for bugs er større da. Systemet er i utgangspunktet satt opp til å laste ned oppdateringer litt senere, når de har blitt testet ytterligere.

Det er altså åpenbart at Windows 10 er langt fra ferdig, men det er fortsatt opp i mot ett år til lansering.

    Les også:

Les mer om: